Elmarad a középszakasz a kosarasoknál

Az MKOSZ főtitkára, Bodnár Péter az M4 Sport híradójában mondta el, hogy a 2020/2021-es bajnoki szezonban az alapszakasz befejezését követően a csapatok a playoffal folytatják a küzdelmeket, azaz a középszakasz elmarad.

A koronavírus járvány miatt számos mérkőzést kell még pótolnia a Tippmix Férfi Kosárlabda NBI A-csoportjába szereplő csapatoknak az alapszakaszból, s így elmarad a tervezett középszakasz. Az alapszakasz befejezését követően azonnal a playoff indul majd az első 8 együttesnek.

Bodnár Péter azt is elmondta, hogy az MKOSZ Versenyirodája és a Versenybizottság arra kapott felhatalmazást, hogy a 9-14. helyen végzett csapatoknak a lefelé játékára egy új bajnoki rendszert dolgozzon ki, ami egyensúlyt teremt a csapatok foglalkoztatása, a mérkőzésekkel kapcsolatos érdeklődés fenntartása között, miközben figyel arra is, hogy egy esetleges harmadik hullám esetén nehogy saját magukat lehetetlenítsék el. Ez érinti majd a Jászberényi KSE együttesét is.

Vélhetően rendeznek majd playout párosmérkőzést is, melyen eldől, hogy a 13. és a 14. helyen végzett gárdák közül melyik marad az NB I A-csoportjában és melyik esik majd ki.

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?