Jászsági Civil Vándordíj 2020

A Jászsági Civil Vándordíjat és a vele járó 200.000 forint elismerést tizenegyedik alkalommal ítélte oda “A Jászságért” Alapítvány Kuratóriuma.

A 2020. évi Jászsági Civil Vándordíjat a 298. számú Lehel Vezér Cserkészcsapat (Jászberény) kapta. A 298. számú Lehel Vezér Cserkészcsapat, mint vallásos ifjúságnevelő mozgalom, több évtizedes kényszerű szünet után, a rendszerváltás idején alakult újjá.

1998 óta Jászberény város egyetlen cserkészközössége. Taglétszámuk 85 fő. Céljuk az ifjúság jász és magyar öntudatának megerősítése a cserkésztörvény betartásával. Olyan szabadidős tevékenységet végeznek, mely növeli önkéntes közösségük népszerűségét, megbecsültségét, létszámát Isten, haza és embertársaink javára.

Szervezeti életük, munkarendjük átgondolt, sokrétű, eredményes. Rendszeres közreműködői a városi, egyházi ünnepségeknek. Cserkész olimpiákat rendeznek, állandó résztvevői a Nemzeti Nagytáboroknak, nemzetközi dzsemboriknak. 2014-ben léptek be a Jászok Egyesülete tagszervezetei közé.

Meghívásnak eleget téve, munkájukról a Jászok Egyesülete budapesti rendezvényén is számot adtak. Közösségépítő szolgálatuk példaértékű, törekvéseik méltóak a támogatásra és a Jászsági Civil Vándordíj elnyerésére. A díj átadására a járványhelyzet figyelembe vételével kerül sor.

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?