Elkezdődött az Ifjúsági Ház felújítása

A pandémia adta helyzetet kihasználva – nem lehetnek rendezvények – megkezdődött az Ifjúsági Ház részleges felújítása egy eredményes városi pályázatnak köszönhetően.

Ahogy azt Budai Lóránt polgármester közösségi oldalán megosztotta, megtörténik majd a meglévő főbejárat fémszerkezetű bejárati portáljának teljes cseréje műanyag szerkezetekre. Az új portál és külső nyílászárók hőszigetelő üvegezéssel készülnek. A férfi és női mosdóblokk teljes felújítása, akadálymentes WC kialakítása is megtörténik. Felújítják az ivóvíz és szennyvíz vezetékeket. Új padlóburkolatok és csempeburkolatok készülnek és új szerelvényeket is elhelyeznek. Az épület lapostetős épületrészein a csapadékvíz elleni szigetelésének felújítása és az épület bádogos szerkezeteinek cseréje, fémlemez szegélyek készítése, függőeresz csatorna készítése is megvalósul.

Dukai Ritától, a Jászkerület Kulturális és Művészeti Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a felújítást, amely közel 22,8 millió forintba kerül, egy sikeres pályázat segítségével valósítják meg. Jászberény Város Önkormányzata ugyanis eredményesen pályázott az EFOP-1.5.3-16-2017-00019 azonosítószámú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Jászberényi kistérségben” című projekt keretében.

Ebben kizárólag nem építési engedély-köteles kivitelezési munkák elvégzésére van lehetőség, ezért a meglévő Ifjúsági Ház épületének egyes helyiségei valamint épületszerkezetei újulnak meg.  A meghatározott építési munkákra – a pályázat elszámolhatóságára való tekintettel – 3 egymástól független építőipari vállalkozást kértek fel ajánlattételre, s ennek alapján választották ki a PETRÓ-ÉP Építőipari Kft. (Újlengyel, Petőfi S. u. 48.). A kivitelező cég telephellyel rendelkezik Jászfelsőszentgyörgyön is.

Első lépésben a földszinti mosdóblokk felújítását végzik el, melynek kivitelezési határideje 2021. március 21. A teljes projekt befejezésének tervezett időpontja 2022. július 29., amely a jelenleg is érvényben lévő korlátozások miatt várhatóan 2022 végére tolódik. A Hűtőgépgyár Munkás és Ifjúsági Házát 1978. november 3-án adták át. Az épület 1993-ban került Jászberény Város Önkormányzatának tulajdonába. A következő év július 1-jétől a Munkás és Ifjúsági Házat a Déryné Művelődési Központhoz integrálták. Az épület bejárata még ma is az eredeti, 1978-ban készült képet mutatja. Az 1998-2006-os időszak alatt számos fejlesztést megvalósítottak itt. Ekkor alakították ki az emeleti klubszobákat, az akadálymentes WC-t, a hátsó lemezraktárat és megtörtént a folyósói burkolatcsere, valamint a világítás korszerűsítése is.

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?