Jelentős lépés Malom ügyben

Január elején jutott a jászberényi városvezetés tudtára, hogy a Malom Konferencia-és Rendezvényközpont beruházás építési területének őrzését a kivitelező Ecosaving Kft. év eleje óta nem biztosítja. Ahogy ezt megtudták, megszületett a döntés, hogy azonnal intézkedni kell, hiszen őrzés nélkül nemcsak az ott hagyott és beépítésre szánt anyagok tűnhetnek el nyomtalanul, hanem balesetveszély is fennáll, amelyért az önkormányzat mint a terület tulajdonosa felelhet!

– A döntést gyorsan tett követte, így január 11-én reggel az önkormányzat által megbízott őrző-védő cég munkatársaival, közjegyző jelenlétében visszafoglaltuk az őrzés nélkül hagyott területet. Így lehetőségünk nyílik a céggel szembeni elszámolási vitánk rendezésére és a munkálatok folytatására a területen. A továbbiakról nemsokára tájékoztatom Önöket, hiszen közös érdekünk a jogvita békés rendezése és a félbehagyott beruházás befejezése – írta bejegyzésében Budai Lóránt polgármester.

A közjegyző bevonására azért volt szükség, mert a közjegyző hitelt érdemlően bizonyíthatja majd, hogy a helyszíni bejárás során mi történt. A közjegyzői okirat és annak megállapításai egy esetleges bírósági perben bizonyítékként kerülhetnek majd felhasználásra, tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberény polgármestere.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?