Új külsőt kapott a mezei őrszolgálat gépjárműve

A rendőrséggel szoros együttműködésben álló jászberényi mezei őrszolgálat az elmúlt év június elsejétől közvetlenül a polgármester irányításával végzi feladatait. Budai Lóránt a napokban osztotta meg közösségi oldalán, hogy új külsőt kapott a szolgálat által használt gépjármű.

A mezőőri szolgálat faladatai igen széleskörűek. Számtalan alkalommal közreműködtek rendőrségi hatáskörbe tartozó szabálysértések, illetve bűncselekmények elkövetőivel szembeni intézkedésekben, valamint több külterületen bekövetkezett balesetnél is segítették a helyszín biztosítását. Szolgálatuk ellátása során segítséget nyújtottak kóbor állatok befogásában, de rendszeresen részt vesznek hatósági szemlék biztosításában, illegális hulladéklerakások megakadályozásában és halőri feladatok ellátásában is.

A tavalyi esztendőben gépjárművel összesen 38 092 km-t, míg gyalogos járőrözéseik alkalmával 1 805 km-t tettek meg, derült ki a polgármester bejegyzéséből. – Bízom benne, hogy a mezei őrszolgálat kötelékein belül bekövetkező változások jó esélyt teremtenek arra, hogy eddigi munkavégzésük még hatékonyabbá és eredményesebbé váljon. Ennek egyik jelképes lépéseként, szolgálati személygépkocsijuk a mai napon új külsőt kapott – tájékoztatta a közvéleményt Budai Lóránt, Jászberény polgármestere.

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?