Kápolnaáldás és iskolaszentelés a Nagyboldogban

A Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjait és tanárait Demeter Sándor igazgató úr köszöntötte az iskolarádión keresztül január 6-án, Vízkereszt napján, a 8 órai tanítás megkezdésekor.

Az ünnep jelentőségéről szólt beszédében, majd Soltész Ádám káplánatya szőtte tovább a gondolatokat, aki Krisztus áldását kérte az Iskolánkra. Ezt követően Resch Tamás káplánatyával együtt végigjárták az épületet és megszentelték minden egyes tantermünket,helyiségünket.

Tíz órakor Szántó József főesperes, apátplébános atya megáldotta az iskola kápolnáját és sort kerített a legszentebb áldozat bemutatására katolikus iskolánkban.

Az iskola épületében az államosítás után a kápolnát tanteremmé alakították át, ami napjainkban is tanterem. 2007-ben azonban, 16 esztendővel az egyházi fenntartásba vétel után, egy kis helyiségben kápolnát alakítottak ki, amit a felújítások és építkezések miatt az elmúlt pár évben csak korlátozottan lehetett használni. Most megáldva a kápolnát újra lehetőség nyílt arra, hogy egy-egy kiscsoportnak szentmisét lehessen bemutatni, és így az imádság és áhítat méltó helye legyen.

Kelemen Csilla

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?