Tilos az avar és kerti hulladékok égetése

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a hatályos jogszabályok alapján Jászberény közigazgatási területén az avar és kerti hulladékok égetése tilos!

A „kerti hulladékok” és az avar égetése az egyik legsúlyosabb környezetterhelések közé tartozik. Aki a kerti hulladék égetésére vonatkozó előírásokat megszegi, a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet alapján levegőtisztaság-védelmi bírsággal, a tűzvédelmi hatósági feladatokat ellátó szervezetekről, a tűzvédelmi bírságról és a tűzvédelemmel foglalkozók kötelező élet- és balesetbiztosításáról szóló 259/2011. (XII.7.) Korm. rendelet szerint tűzvédelmi bírsággal sújtható.

A levegőtisztaság-védelmi bírság összege 100.000,-Ft. A tűzvédelmi előírás megszegéséből eredő tűzvédelmi bírság 10.000,-Ft-tól 3.000.000,-Ft-ig terjedhet. Az Országos Tűzvédelmi Szabályozásról szóló 54/2014. (XII.5.) BM rendelet alapján irányított égetésre van lehetőség a külterületen történő mezőgazdasági tevékenységgel összefüggő tarlóégetés tekintetében, amelynek tényét legalább 5 nappal korábban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz írásba kell bejelenteni.

Elérhetősége: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége Cím: 5100 Jászberény, Jákóhalmi út 11/a. E-mail cím: jaszbereny.kk@katved.gov.hu Tel.: 57/412-388 Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét és az előírások betartását!

Jászberény Városi Önkormányzat

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?