Mozogj Mézivel!

A Mézeskalács futam idén rendhagyó módon valósul meg. Hogy elkerüljük a tömeges összegyűlést, olyan módon valósítjuk meg, amihez nem kell egyszerre egy helyen ott lennie több embernek. Tehát garantáltan járványbiztos a megvalósítás.

A szokásos útvonal mentén szúrópontokat helyeztünk ki, a hidak alatt a kandelábereken, jól látható módon. Így bárki, bármikor teljesítheti a távot. Csak az ellenőrzőlapot kell felvennie az Ifjúsági Házban, vagy a Pékségben, magával vinnie, és a megfelelő helyen kilyukasztania, majd visszahoznia az IH-ba az elszámolásért.

Három ellenőrző lap leadása után, vagyis három futás után jár egy-egy Mézike figura, és már egy Mézi anyu is, 3 Mézi anyuért, vagyis összesen 9 db futásért jár egy Mézi papa, és a nagy ajándék, egy 2021. december 31-ig felhasználható mozijegy! (aki az ünnephez köthető fejdíszben fut, elég ha 7-szer teljesíti a távot.)

A program nagy előnye, hogy mindenki megtalálhatja benne a magának tetsző motivációt. Van, akit a mozgás öröme hajt, van, akit a családtaggal, baráttal teljesített közös kocogás tölt fel, mást a figuragyűjtés motivál, megint mást a város megismerése, és olyan is van, aki a mozijegyre hajt.

Kicsit hasonlít egy teljesítménytúrához, az igazolólap, és a fix teljesítendő táv miatt, vagy a tájfutáshoz, ugyanis a pontok megkeresése, és megközelítésük néha kis feladatot jelent. A lyukasztás, és a figura gyűjtés pedig a játékosságot viszi bele. (Kvázi a Játékos Nap helyett.) És ami a legfontosabb: ezek a motivációk leginkább az egészségünknek tesznek jót, mert ki-ki a saját magának tetsző fő cél érdekében ki fog menni 9-szer kocogni!

PKA

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?