Nem bírtuk tovább: összefogtunk!

Közlekedés szempontjából elviselhetetlen volt már a Neszűr 5-6 dülő útja jó néhány helyen. A kiöblösödött  útról nem folyt le a víz, s minden autó, amely a dűlőúton végéig hajtott, az vagy kockáztatott és „nekiment” a pocsolyáknak,  vagy kerülgette azokat.  Krizsáné Kósik Marika nem bírta tovább. Felhívta a dűlőben tulajdonnal rendelkező és még ingatlanjaikkal törődőket: Segítsenek, tegyük rendbe az utat, hogy azon normálisan lehessen közlekedni.

A toborzásba segített  Szűcs Kriszti, aki személyesen kereste meg a tulajdonosokat. Össze is gyűlt annyi pénz, hogy 1 000 mázsa zúzalékot vehessünk a Szatmári Bau Kft.-től. Bizony az emberi erőforrás így is sokkal kevesebb, mint az anyagi. Marika és Kriszti Jászberény város polgármesterét, Budai  Lórántot is megkereste, hogy tudna-e segíteni a zúzalék elterítéséhez szükséges gépekkel. A polgármester segítőkész volt és üdvözölte a kezdeményezést, azonnal igent mondott. Ha pénzt nem is, de a JVV Zrt. munkagépeit és munkatársai által segítségét biztosította. Másnap Budai Lóránt és Tóth Endre végigjárta a dülőt, és megbeszélték, hogyan lehetne mérsékelni az áldatlan közlekedési állapotokon.

December 12-én reggel megérkezett a tolólapos markoló, a zúzalék és a JVV Zrt munkatársai. Tóth Endre vezetésével és szakmai irányításával  a munkagép szikkasztó árkokat ásott, melyek percek alatt megteltek a fölösleges pocsolya vízzel. A tolólap a gödröket törmelékkel töltötte fel, s igazította el, míg a szervezők és néhány lelkes tulajdonos kapával, gereblyével hozzá láttak „finomításokhoz”.  Délután derekára végeztek a munkával.  Köszönjük mindazoknak akik rész vettek a munkában.

Anyagilag: Bagi János, Baranyiné Rózsika, Boda László, Csoh  Mareszka, Darázs  Melinda, Darázs  Adrienn, Fehér Gyula, Gáspár Józsefné, Gedei  László, Krizsáné Kósik Mária, Kökény Tibor Ferencné, Litkei Judit, Moczár Béla, Muhari Csaba. Nagy Gyula, Ország István, Pocsai István, Révész Dávid, Sas Zoltán, Seres János  (Gödöllő), Szabó Zsuzsa, Szalai Sándor, Szőllősi Gábor, Szűcs Krisztina, Szvett Sándor, Tóth  János, Vas István, Szatmári Gyula  fuvarozó.

Eszközökkel, munkával: Budai Lóránt Jászberény polgármestere, JVV Zrt. részéről Tóth Endre és kollégái.

A példa követendő, a neszűrieknek van miért összefogni!

DM

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?