Nehéz napok járnak a kosarasokra

Októberben három vereséggel nyitotta a 2020/2021-es bajnoki szezont a Tippmix Férfi NB I A-csoportos kosárlabdabajnokságot a Jászberényi KSE csapata. Ezt követően a koronavírus járvány miatt közel két hónapig nem léphetett pályára az együttes, s csak november végén játszott újabb bajnoki mérkőzést a gárda. A kényszerszünet alatt sem állt azonban meg az élet a csapat háza táján, ahol több változás is történt.

Szerződést bontottak Miljan Csurovics vezetőedzővel és két idegenlégióssal – Milicseviccsel és Radukiccsal – is szerződést bontott a klub. A vezetőedzői posztot egyelőre a JKSE elnöke, Petőfi Áron látja el. Brandon Penn hátsérüléssel bajlódik, míg Czirbus József térdét megműtötték, s ők sem állnak jelenleg a csapat rendelkezésére. Azaz a bajnokság folytatására alaposan meggyengült és megfiatalodott a keret. A kieső játékosokat ugyanis a junior együttesből pótolták. A találkozókat zárt kapuk mögött játszották és játszák egyelőre a szigorú járványügyi előírások miatt.

November 30-án Pakson lépett pályára az együttes és 117-63-as vereséget szenvedett. Egy héttel később az EGIS Körmend vendégeskedett Jászberényben, s itt újabb csapás érte a mieinket. Egyetlen magasemberünk, Filipovity Markó sérülés miatt 7 perc után szállt ki a játékból. A körmendiek 93-64-re győztek. December 8-án, Pécsen mindössze 8 játékost tudott a bajnoki mérkőzésre nevetni a JKSE és csak hét kosaras tudott pályára lépni, mert Rékasi-Bojta Bendegúz a junior csapatok találkozóján megsérült. A pécsiek 120-102-re nyerték a találkozót, melyen Donaldson 32, Brbaklics 27, Katona 17 és Füzi 16 pontot szerzett. Brbaklics teljesítmény indexe 41-es, Donaldsoné 38-as lett, azaz egészen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. December 11-én Oroszlányban lépett pályára az együttes és hiába remekelt Brbaklics (25 pont) és Donaldson (21 pont) 115-72-re szenvedett vereséget a JKSE.

Az EGIS Körmend elleni találkozót követően Petőfi Áron klubelnök arról is szólt, hogy mindenképpen szerencsésebb lenne, ha olyan jászberényi vezetője lenne az együttesnek, akit helyben tisztelnek elismernek. Viszont amíg ilyen vezetőt nem találnak, addig nem áll fel, mert ebben a nehéz helyzetben is megpróbál segíteni az egyesületen. Reményei szerint januárban sikerül majd egy új csapat alapjait lerakni, ami azt jelentheti, hogy új játékosok is érkezhetnek a JKSE-hez. Ennek a feltételeit próbálják meg biztosítani.

Az együttes további, decemberi menetrendje:

december 18. – péntek

17.00 óra: JKSE – Falco KC Szombathely

december 23. – szerda

18.00 óra: JKSE – Sopron KC

december 30.

18.00 óra: JKSE – Sopron KC

Az együttes 2021. januári hazai mérkőzései:

január 9. – szombat

18.00 óra: JKSE – PVSK-VEOLIA

január 16. – szombat

18.00 óra: JKSE – Alba Fehérvár

január 19. – kedd

19.00 óra: JKSE – DEAC

január 30. – szombat

18.00 óra: JKSE – Atomerőmű SE

Az előre jelzett program természetesen borulhat, amennyiben egyik vagy másik csapatnál a COVID-19 lehetetlenné teszi a pályára lépést.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?