Tisztelt Jászberényiek! Tisztelt Sajtómunkatársak!

Az elmúlt hetekben szembesültünk Jászberény baloldali városvezetésének, helyi adóemelési szándékával, mely 2000 vállalkozó mellett 4500 magánszemélyt érintett volna hátrányosan. A terveik szerint a rendkívüli jogrendet kihasználva, a képviselőtestület megkerülésével, annak beleszólása nélkül, mintegy 225 millió Ft plusz bevételt akartak beszedni a járványhelyzet által sújtott helyzetben.

A Jászberényi Fidesz Frakció a tudomására jutásától kezdve ellenezte az emberek újabb megsarcolását. Köszönjük, hogy az általunk összeállított és a postaládákba is kijuttatott kérdőíveket ilyen sokan kitöltötték, vagy az interneten, vagy a képviselőkhöz visszajuttatták.

A kérdőívekből világosan megmutatkozott a jászberényi lakosság körében sem túl népszerű az adóemelés kérdése. A kezdeményezésünk mellé csatlakoztak a jászberényi vállalkozók is, akik aláírásaikkal fémjelzett, közös tiltakozást juttattak el a polgármesternek. Ennek ellenére Budai Lóránt polgármester mégis aláírta az adóemelési helyi rendeletet, november 30-án, mellyel az adóemelést egy személyben szentesítette.

A Kormány értesült a városunkban is kialakult helyzetről és gyors intézkedéssel törvényben megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy újabb adóterhekkel sújtsák az embereket.

Köszönjük a város lakossága nevében is a pozitív döntést Magyarország Kormányának és inkább támogatásokkal, pályázatokkal próbáljunk az emberek nehéz helyzetén segíteni, nem pedig újabb adóztatással.

A jászberényi FIDESZ frakció nevében: Tamás Zoltán Frakcióvezető

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?