Magyar Tudomány Ünnepe a Campuson

2020-ban a Jászberényi Campus szervezésében kínált MTÜ előadások is online zajlottak különféle betekintést nyújtva a tudomány aktuális kérdéseiről és eredményeiről különféle interdiszciplináris témákra fókuszálva.

2020. november 17-én Dr. habil. Koltay Tibor előadásában arról beszélt, hogy közösségi média hatására tér- és időfelfogásunk is módosulhat. Példaként említette, hogy a felületes, webes olvasás negatív hatással lehet arra, hogyan tudjuk tárolni az információkat, és hogyan tudunk arra reagálni. Mindezekre kínálhat választ a Slow Movement, olyan eszközök, mint a filmes fényképezés, a mikrobarázdás lemezek újrafelfedezése, amely által egy relaxációs mód és alternatíva a felgyorsult idő ellensúlyozására.

Dr. Szaszkó Rita MTÜ előadása rávilágított arra, hogy virtuálisan, autonóm tanulás keretében milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a többnyelvűség ápolására a digitális térben. Ezt követően az előadó által készített többnyelvűséggel kapcsolatos empirikus kutatás ismertetése következett, amely Erasmus hallgatók nyelvi és interkulturális kompetenciáinak fejlesztését vizsgálta.

Szalay Krisztina a SARS-CoV2: Tények és tévhitek a vírusról, terjedéséről, védekezésről, védőoltásról tartott disszeminációs előadást. A különösen aktuális témához kapcsolódóan az előadó ismertette a covid vírus jellemzőit, fertőzési mutatóit, az általa okozott betegség tüneteit, a védekezés formáit és azok hatásosságát, valamint a modern védőoltások hatását immunológiai szempontból.

A 2020-as MTÜ programsorozatot a Dr. Varró Bernadett oktatási és kutatási főigazgató által vezetett Az oktatás kihívásai az EKE Jászberényi Campuson – múlt – jelen – jövő kerekasztal-beszélgetés zárta 2020. november 26-án.

***

Online nyílt napon várja az érdeklődőket a Campus december 15-én. Az eseményen a leendő hallgatók megismerkedhetnek a szakokkal, a felvételi eljárással és képzési helyekkel, a hallgatói szolgáltatásokkal és juttatásokkal.

forrás: https://jaszbereny.uni-eszterhazy.hu/

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?