Ne csak a telefonod, a tányérod is legyen okos

Bagó-Sinkovics Ágnes tanárnő a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban ezzel a felhívással fordult november elején az alsó tagozatos tanulóink felé.

Mint plakátfelhívásában közzétette, olyan alkotásokat várt, ami egy napi egészséges menüsorban megállja a helyét. Öt étkezésről lévén szó ( három fő, és két kiegészítő étkezés) olyan menüsort kellett összeállítani, mely ízletes és egészséges.

Mivel a vírushelyzet miatt ezt „élőben” nem tehettük meg, úgy megtettük ezt rajzokban, gyurmákban, ragasztásokban, festményekben, …stb. Színes, ízléses, étvágygerjesztő alkotások születtek.

Mindezt sokan a délutáni napközis foglalkozások keretében tették, de voltak olyanok is, akik ottho,n a családdal együtt ültek neki, hogy minél ötlet dúsabb, színesebb alkotásokat tudjanak készíteni.

Az elkészült alkotásokból kiállítás nyílt iskolánk felső folyosóján, ahol a gyerekek megnézhetik egymás műveit, és „megvitathatják”az egészséges táplálkozás fontosabb elemeit.

A tanárnő segítségére volt Nagy-Tóth Orsolya tanárnő is.

Kelemen Csilla

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?