A Jászmetál 2000 Kft. energetikai fejlesztése 2020/11/21

Átadásra került a JÁSZMETÁL-2000 Fémipari Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság felújított épülete az GINOP-4.1.4-19-2020-01089 kódszámú, „A Jászmetál 2000 Kft. energetikai fejlesztése” elnevezésű projekt keretein belül.

A cég műszaki kereskedelmi szaküzletének födém és homlokzati szigetelése valósult meg 13 cm-es és 15 cm-es kőzetgyapot borítással, valamint 23,4 kWp-os napelemrendszert helyeztek el az épület tetején az üzlethelyiség éves villamos energiafogyasztásának biztosításához és háromrétegű nyílászárók kerültek beépítése a régi, korszerűtlenek helyére.

A hőszigetelő rendszereknek és a korszerű nyílászáróknak köszönhetően csökken az épület szerkezetének hőleadása, ezáltal jelentősen csökkentve a működtetéshez szükséges költségeket és a felhasznált primer energia előállítása során keletkező CO2 mennyiségét. A megújuló energiát biztosító napelemrendszer segítségével az épület a működtetéséhez szükséges energia jelentős részét elő tudja állítani, csökkentve ezzel az üvegházhatású gázok kibocsátást.

Az energiatakarékosság és az energiahatékonyság fokozása hozzájárul a vállalkozás versenyképességének javulásához, a környezetterhelés és a felhasznált energia csökkenését, vállalkozás rezsiterhekhez kötődő terheinek mérséklését. Elkészült a beépítésre kerülő hőszigetelő rendszerek, nyílászárók és megújuló energiát előállító rendszer műszaki leírása.

A projekt keretében először a nyílászárók cseréje és a födém szigetelése valósult meg, ezek beépítése után a homlokzati hőszigetelés, valamint a napelemrendszer kiépítésére került sor. További információ kérhető: László Attila – ügyvezető jaszmetal2@gmail.com

A projektről bővebb információt a http://jaszmetal.hu/palyazatok/oldalon olvashatnak.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?