Rendkívüli sajtónyilatkozat

Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője november 13-án délután a Facebookon tett rendkívüli sajtónyilatkozatot, amelyben arról beszélt, Jászberény város vezetése a vészhelyzetből adódó rendkívüli jogrendet megszorító csomag kidolgozására, soha nem látott mértékű adóemelésre használja fel.

A városvezetés megemeli az iparűzési adót, a telekadót és az építményadót. A megszorítások közel 300 millió forintot vesznek el a jászberényi lakosságtól, a munkavállalóktól és a munkáltatóktól, míg a kormány gazdaságélénkítő csomagokkal, támogatásokkal segíti a nehéz helyzetbe jutottakat – fejtette ki a képviselő, majd beszéde végén arra kérte a városvezetést az indokolatlan megszorításokról szóló tervezetet vonják vissza.

Budai Lóránt polgármester szintén a közösségi oldalán reflektált a nyilatkozatra. Kérte a térség jelenlegi országgyűlési képviselőjét, ne uszítsa a jászberényieket és ne állítson valótlanságokat! “A kormány eddigi intézkedéseivel csak ártott az önkormányzatoknak. Ezért nekem – akár az adórendelet észszerű módosításával – mindent meg kell tennem annak érdekében, hogy szülővárosom sikeresen átvészelje ezt az időszakot. Még akkor is, ha Pócs képviselő úrnak ez nem tetszik…” – írta válaszában Jászberény polgármestere.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?