A fejlesztések nem állnak meg

A vészhelyzet okozta nehéz időszak ellenére a Jászkerület Kft. infrastrukturális fejlesztései folytatódnak és várhatóan idén be is fejeződnek.

November 10-én elkezdődtek a burkolat felszedésének munkálatai és a hónap végére befejeződik a Déryné Rendezvényházban a lift beépítése. A Szabadtéri Színpadnál is elkezdődtek a felújítási munkák. A középső szektor üléseinek cseréje, a nézőtér térkövezése és a kerítés egy méltóan színvonalasra történő cseréje várhatóan december végére megtörténik. A hangtechnikát szintén felújítják a szabadtérin. A mozi vizesblokkjának felújítási munkálatai várhatóan november végére befejeződnek. Új hang és fénytechnikai is beépítésre kerül.

Az intézmény életében komoly bevételkiesés prognosztizálható, ugyanakkor a kiadások is csökkenek a programok visszamondásával. Az igazán nagy érvágás a mozi kényszerzárása. Az önkormányzati támogatás a rezsi és a bérköltségek fedezetére elegendő. A mérleg szerint a bevételek és a kiadások hozzávetőleg egálban vannak. A fő problémát az jelenti, hogy az államkincstár is késlelteti a kifizetéseket. A beruházási önköltséget ebben a helyzetben nehéz előállítani, így finanszírozásai problémák léphetnek fel. A programra fordítható pályázatok egy részét átütemezik, másik részét online rendezvényekre is fel lehet használni. Mindezen nehézségek mellett nem kell dolgozókat elbocsájtani.

Kárpáti Márta
Latest posts by Kárpáti Márta (see all)

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?