Egészségnevelési hét a Nagyboldogban

November közepe táján (pláne így a járványos időkben) egyre többször és több helyen szóba kerül az egészséges életmód, annak követése, és szabályainak betartása. Így volt ez nálunk is az alsó tagozatban, ahol úgy a délelőtti, mint a délutáni napközis foglalkozások központi gondolatává vált az egészséges életmódra történő nevelés.

A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány gondolat róla: – megbeszéltük a táplálkozás szerepét az egészség megóvásában – a helytelen táplálkozás következményeit – a tisztálkodás szabályait, területeit, eszközeit. Szellemi vetélkedőt rendeztünk az érintett témákból – megnéztünk egészséggel kapcsolatos filmeket – megbeszéltük mikor? hogyan? és miben mozogjunk.

Hoztunk be gyümölcsöket (mindenki csak a saját maga által hozottat) és megkóstoltuk – gondosan szellőztettünk – megbeszéltük a hidratálás fontosságát: melynek jeleként minden tanítási óra előtt mindenki 6 kortyot ivott a kulacsából. Rajzkiállítást készítettünk a folyosón, mely előtt minden nap elrágcsáltunk egy almát – gondolatban (hiszen a vírus nem engedte gyakorlatban ). Jobbnál- jobb és finomabbnál- finomabb egészséges ételeket készítettünk.. – fogápolási tanácsokat hallhattunk iskolánk védőnőjétől (ajándék fogkefe és fogkrém kíséretében).

És ami a legfontosabb: megbeszéltük, hogy mindezeket nem csak ezen a héten, hanem továbbra is szem előtt fogjuk tartani.

Kelemen Csilla

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?