Több helyen is forgalomnövekedés várható ezen a hétvégén

A mindenszentek és az iskolai őszi szünet vége miatt ezen a hétvégén a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők nemcsak a temetők környékén, hanem a Budapest felé vezető utakon is. Idén az őszi szünet vége november 1-jére, vasárnapra esik, így várhatóan a legtöbben aznap kelnek majd útra. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a főváros felé vezető gyorsforgalmi utakon, különösen az M1-es, M3-as és M7-es autópályákon várható torlódásokra és lassabb haladásra hívja fel a közlekedők figyelmét.

Idén október 23-án, a hosszú hétvége és az iskolai őszi szünet kezdete miatt a szokásosnál is intenzívebb volt a forgalom a fővárosból kivezető utakon. Az ünnepek és az őszi szünet végének közeledtével ezért ezen a hétvégén a Budapest felé vezető utakon számíthatnak a közlekedők hasonlóan nagy forgalomra. Az ilyenkor szokásos kiemelkedő tranzitforgalommal azonban a vírushelyzet miatt várhatóan nem kell számolni.

A közlekedőknek érdemes még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális útviszonyokról, hogy fel tudjanak készülni az esetleges lassabb haladásra, hosszabb menetidőre. Az aktuális útviszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon tájékozódhatnak, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?