Képviselői látogatás Nagyvisnyón

Október 9-én, pénteken a város önkormányzatából tizenegy képviselőt fogadott a Jászkerület Nonprofit Kft. vezetője és munkatársa a nagyvisnyói Vásárhelyi István Táborban. A látogatás célja a közelmúltban megvalósult fejlesztések szemrevételezése mellett egy kötetlen, informális találkozó volt.

A kirándulás jó alkalmat kínált arra is, hogy üzembe helyezzék a vendégek szolgálatába állított vadonatúj főzőzsámolyt. Bethlendy Béla képviselő finom pörköltje bizonyította, hogy az eszköz kiválóan működik. A verőfényes napsütésben az egyik legszebb arca mutatkozott az üdülőtábor környezetének és persze az ott megvalósult fejlesztések megtekintésével sem kellett sietni a kellemes őszi időben.

A delegáció megtekintette a konyhát, amely felújítására 2019-ben Jászberény Város Önkormányzata 5 millió Ft támogatást ítélt meg. A fenntartó Jászkerület szakértőkkel felmérette az ingatlant, árajánlatot kért a főzőkonyha kialakításához, azonban ez igen magas költséget jelentett volna – tájékoztatott Dukai Rita ügyvezető igazgató.

A támogatást végül melegítőkonyha kialakítására, a konyha teljes csempézése, nyílászárócserére, új mosogatók, tűzhely, főzőzsámoly, főzőedények beszerzésére fordították. A házakat és az ablakkereteket kifestették. Sor került az ebédlő tisztasági festésére, valamint új konvektorok beszerelése is. A munkálatok során felmerült többletköltségeket a Jászkerület Nonprofit Kft. önerőből oldotta meg.

Közös öszefogással, külső vállalkozókkal, baráti csapatok önkéntes munkájának támogatásával sikerült elérni, hogy szebbé tudtuk varázsolni a táborozni kívánók részére az üdülőtáborunkat, azonban még nagyon sok munka vár ránk, reméljük, jövőre is folytatni tudjuk a felújítási munkákat! – foglalta össze az igazgató asszony.

 

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?