Vöröskeresztes programok fiataloknak

A Magyar Vöröskereszt Jászság Lakossági Alapszervezetének Ifjúsági csapata, Kosdiné Kucsa Andrea szervezésében  az elmúlt hetekben többször tartott általános iskolás diákoknak szóló interaktív foglalkozást a Jász Látogatóközpontban. 

Október 10-én 5-6. osztályos tanulók vehettek részt 8-16-óráig tartó elsősegély képzési tanfolyamon, ahol nem csak Jászberényből, de a Jászság településeiről is érkeztek érdeklődő tanulók. Október 16-a az Újraélesztés világnapja, így már ekkor is tanulták és gyakorolták a diákok a szakszerű újraélesztést, melyben nemcsak a visszatérő középiskolás és egyetemista önkéntesek segítették Kosdi tanárnő munkáját, hanem egy fiatal mentős, Váczi Zoltán is vállalta a fiatalok eligazítását.

Október 17-én, szombaton Orosz Tibor  és Pethő Katalin gyermekorvos drogprevenciós előadásain vettek részt a 7-8. osztályos fiatalok.

A Vöröskereszt Ifjúsági tagozatában tevékenykedő szakemberek több száz általános és középiskola tanulóinak ezreit készítik fel elsősegélynyújtásra, csecsemőgondozásra, az egészséges életmódra, megismertetik a Magyar és a Nemzetközi Vöröskereszt történetét, alapelveit, értékeit és tevékenységét. A vöröskeresztes programok megvalósításában legaktívabb általános és középiskolák alkotják a Magyar Vöröskereszt Bázisiskola hálózatát. Városunkban a Bercsényi Miklós Általános Iskola vállalta ezt a nemes küldetést. A képzéseken elsajátított ismeretekről és készségekről a fiatalok felmenő rendszerű versenyeken adnak számot. A legfiatalabbakkal a Bázisóvoda programok keretében foglalkoznak.

Városunk minden évben képviselteti magát 1-2 csapattal a megyei versenyen. Már többször sikerült eljutni az országos versenyre is, ahol a nagyon szoros megmérettetésben mindig jó eredményeket értek el tanulóink.

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?