Egymillió gyermek imádkozta a Rózsafüzért

Szent Pio atya szorgalmazása következtében 2005- ben Venezuelában indult útjára ez a szép kezdeményezés. Gyermekek imádkoztak, és közben néhány asszony úgy érezte, ott van köztük Szűz Mária. Az egyikük felidézte Szent Pio atya mondását, ami így hangzik: „Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyerek imádkozná a rózsafüzért!” A közös ima célja az, hogy a gyermeki szívekben elültesse azt a vágyat, hogy imádkozzanak minden ember lelki békéjéért, a családok, az országok és az egész világ egységéért és békéjéért. A Szűzanya biztosan meghallja, ha ennyi gyermek tiszta szívvel hozzá fohászkodik.

Október 19-én, hétfőn a Szent István Rádió és Televízió élő közvetítést adott a Jászberényi Ferences Templomból ahol dr. Novák István főigazgató atya vezetésével több mint 80 gyermek gyűlt össze a Jászság nyolc katolikus iskolájából.

Iskolánkat, a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános iskola és Gimnáziumot tíz gyermek és Muhari Ferenc állandó diakónus, hittanár képviselte. Sajnálatos módon a járványhelyzetre, pandémiára való tekintettel többen nem vehettek részt ezen az imádságon.

Miután dr. Novák István atya megszentelte a Rózsafüzéreket, kezdetét vette az imádság. Iskolánk tanulói osztálytermeikben az iskola rádión keresztül kapcsolódtak be a Rózsafüzér imádkozásába.

Bérczessy András a Szent István Rádió és Televízió főszerkesztő igazgatója elmondta, hogy harmadik alkalommal vesznek részt a Rózsafüzér imádság közvetítésében. Az elsőt az Egri Bazilikából, a másodikat Miskolcról, a harmadikat most jelenleg tőlünk, Jászberényből közvetítik. Az idei imádság eltér a többitől. A járványhelyzetre való tekintettel most közbeiktatták a betegekért, szenvedőkért szóló fohászokat is.

 

Kelemen Csilla

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?