Csodák márpedig léteznek!

A Molnár házaspár szervezésében rendezett Jó szó esték tíz éve hoz humánus előadókat a lélek rezdüléseire nyitott közönség számára. A jubileumot Szemerédi Bernadett és Széplaky Géza színészházaspár tette emlékezetessé október 13-án, kedd este a Barátok templomában. Zenés, verses estüket személyes történeteikkel fűszerezték meg. A központban most is a szeretet és a hit megtartó ereje állt.

A padsorokban helyet foglaló vendégeket dr. Novák István plébános atya üdvözölte nagy szeretettel. Emlékeztetett, hogy az egyházközség a szűzanyára emlékezik ebben az időszakban, mely ünnepi periódusba szépen belesimul a jubiláló Jó szó est. Ugyancsak szeretettel köszöntötte a meghívott művész házaspárt, akik hitre alapozott példás életükkel elöl járva irányt mutatnak, műsorukkal szellemi és lelki felfrissülést hoznak a közösség számára. A köszöntöttek sorából természetesen nem maradhatott ki Molnárné Laki Edit, aki időről időre megszervezi ezeket a feltöltődésre alkalmat adó esteket.

A szót Editke, mint az est háziasszonya vette át: „Tíz éve, hogy elkezdtük a Jó szó estek szervezését, mert jó szóra mindenkinek szüksége van. Mindegy, hogy a hallgató jókedvű vagy szomorú, idős vagy fiatal, problémákkal küzd vagy gondtalan. Igyekeztünk mindig olyan előadókat hívni, akik követendő emberi értékeket képviselnek és közvetítenek, amelyek megerősítenek bennünket, ha jó irányba megyünk és visszavezetnek, ha eltévedünk az úton.”

Az este előadóinak IstenSzeretők című műsora az Isten és ember, férfi és nő közötti feltétel nélküli szeretetre világított rá. Mindazokra az apró csodákra, az egymásban való feloldódásra, amelyet a szeretet ereje táplál. A Teremtőre, a szeretetre, a szerelem csodájára mutató verseik, hegedűszóval kísért dalaik, önvallomásaik valóban lelki vitamint nyújtottak ebben a megterhelő időszakban.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?