Ilonkáné Baranyi Zsuzsanna tanárnő elismerése

A Magyar Diáksport Szövetség az idén is elismerte azon diáksport vezetők, diáksportot segítők munkáját, akik az elmúlt évek során segítették a szövetség szerteágazó tevékenységét, hozzájárultak a diákolimpiai rendezvények zökkenőmentes lebonyolításához és sikereket értek el tanítványaikkal. Megyénkből a Magyar Diáksport Szövetség Díját, Ilonkáné Baranyi Zsuzsanna a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium nyugalmazott igazgatóhelyettese vehette át Balogh Gábor elnöktől.

Ilonkáné Baranyi Zsuzsanna érettségi után tanítói, majd testnevelő – és földrajz szakos tanári diplomát szerzett. 1989-től kezdett el dolgozni a Nagyboldogasszony Katolikus Iskolában, ahol földrajzot, testnevelést tanított, osztályfőnöki feladatokat, 2013 – 2017-ig igazgatóhelyettesi teendőket látott el.

A Jászsági Diáksport Bizottság munkáját 1990 óta segíti. Számos alapfokú és megyei diákolimpiai versenyre készítette fel tanítványait. Éveken át nagy sikerrel szerepelt csapatával, a játékos sportverseny sportágban a diákolimpia országos döntőjében. Számára mindig fontos volt, hogy együtt, egymást segítve dolgozzon kollégáival. Testnevelőként nagy figyelmet fordított a sportszerű viselkedési normák kialakítására.

Vezető testnevelő tanárként szervezte az iskola sportéletét, iskolai sportnapokat, intézmények közti versenyeket, tornákat. A Jászkürt DSE vezetője. Három alkalommal is fő szervezője volt, a Jászberényben megtartott játékos sportverseny diákolimpia országos elődöntőjének. Jelenleg iskolájában a sportcsarnokot vezeti és óraadóként dolgozik. Számtalan túrát, kirándulást szervez felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Városi szinten a pedagógus természetjáró szakosztályvezetője, valamint a Városvédő és Szépítő Egyesület vezetőségi tagja.

Ilonkáné Baranyi Zsuzsanna az MDSZ 2020. szeptember 21-i küldöttgyűlésén vette át a „Diáksportért” díjat.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?