A fideszes hazugságokkal szemben Jászberény városvezetése egységes

A 2019-es őszi önkormányzati választásokat követően a Jászberény Városi Önkormányzat képviselő-testülete olyan összetétellel alakult meg, amely már előrevetítette, hogy a polgármestert adó Közösen Jászberényért Egyesület nem fog a testületben politikai többséggel rendelkezni. Jelenleg a 15 fős testületben 7 fő az Egyesület, 7 fő a Fidesz, 1 pedig a Mi Hazánk párt színeiben tevékenykedik.

Ez a körülmény a testületi döntések meghozatalát erősen megnehezíti a mai napig, a képviselő-testület ülésein ugyanis vagy a határozatképesség nem kerül biztosításra, vagy olyan döntések születnek, amelyek kizárólag egy politikai közösségnek, a Fidesznek az érdekeit szolgálják, nem tükrözve a választópolgárok 2019-ben kinyilvánított akaratát, amellyel a városlakók leváltották a fideszes vezetést.

A szóban forgó döntések ezenfelül a városnak is kárt okoznak, ezeket a döntéseket pedig a Mi Hazánk párt képviselője rendre támogatja. Jelenleg tehát a képviselő-testületbe e párt színeiben kompenzációs listán bejutott egyetlen képviselő dönthet a város fontos beruházásairól, pénzügyi átcsoportosításairól, személyi kérdéseiről.

Mivel meggyőződésem, hogy a jelen helyzet sem a város, sem a benne élők érdekeit nem szolgálja, a legutóbbi testületi ülésen kimondtam: szükségesnek tartom a képviselő-testület feloszlásának kimondását és új választás tartását. Így a lassan egy éve fennálló patthelyzet után végre elkezdődhetne az érdemi munka, és a valódi építkezés lehetőségét az a közösség kaphatná meg, amely bár sokféle meggyőződésű emberből állt össze a 2019-es választásra, képesek és készek együtt dolgozni a múltban és a jövőben is a jászberényiek érdekében.

Lemondani polgármesteri megbízatásomról nem kívánok, minden ezzel ellentétes híresztelés valótlan! Munkám során pedig változatlanul számítok azokra a képviselőkre, akikkel közös szövetségben látjuk el azt az embert próbáló feladatot, hogy Jászberényt az évekig tartó fideszes regnálás után újra fejlődő pályára állíthassuk. Mi, a Közösen Jászberényért Egyesület tagjai a teljes lakosságot képviselve mindent megteszünk ennek érdekében!

Budai Lóránt

Jászberény polgármestere

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?