Fórum a piacról

A piac új rendjéről, az asztalok kiosztásáról tartott fórumot az árusok részére az üzemeltető képviseletében Horgosi Zsolt, a J.V.V. NZrt. vezérigazgatója és Budai Lóránt polgármester szeptember 7-én.

Közös érdekünk, hogy a beruházás befejezéseként egy mindannyiunknak – árusok, önkormányzat, üzemeltető, vevők – részéről megfelelő egyezség jöjjön létre a használat módjáról – mondta a polgármester.

A használatbavételi eljárás lezárult, ám még van néhány pótolandó részlet (vízminta eredmény, jelzőtáblák) a nyitásig. A csarnok berendezése megtörtént, a biztonsági távolság megtartásával 204 asztalt helyeztek el az épületben. A tűzvédelmi menekülési útvonalak kijelölése és a használati szabályzati kézikönyv elkészítése a következő napok munkája. Az asztalokra ezen a héten lehet még pályázni.

Az asztalkiosztásban mindenki igény szerint megtalálhatja a legkedvezőbb helyét, azonban az új elrendezés szerint kialakítottak három különálló szigetet a kereskedők számára. Az egyes árufajták tematizáltan jelennek meg. A valós igények alapján az elrendezés változtatható, az viszont változatlan lesz, hogy a piac területén tilos parkolni. Nyitás legkésőbb 2-3 hét múlva várható.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?