Fedezd fel újra a tábort Nagyvisnyón!

A Bükk-hegység északi lábánál, Szilvásváradtól alig hét kilométerre, Nagyvisnyó falu felett, a Bán patak völgyében, vadregényes környezetben található a Vásárhelyi István Üdülőtábor, ami városunk tulajdonában van és folyamatosan üzemel. A mögöttünk hagyott hónapokba sok minden megújult, szépült és modernizálódott a táborban, érdemes hát újra felfedezni ezt a remek helyet.

A jászsági gyerekek, évtizedek óta nyaralnak itt, ki a faházakban együtt töltött napokra, ki a vándortáborok sátraiban töltött éjszakákra, ki pedig a tábortüzekre emlékezik vissza legszívesebben. Biztosan te is kerestél rákokat a Bán patak kövei alatt, felkapaszkodtál a csodás kilátásért a Dédesi várrom szikláira, vagy cipelted hátizsákodat a Bánkútra vezető kaptatón.

A tábori élmények sokunk fiatalságának meghatározó momentumai, és a közös emlékek generációkat kötnek össze, hiszen tavasztól őszig sok család, baráti társaságok töltik már itt szabadidejüket.

Az üdülőtábor a jászberényi születésű természetkutató, Vásárhelyi István nevét viseli, aki jelentős munkásságával, felbecsülhetetlen értékű tudományos gyűjteményt hozott létre és elősegítette a Bükki Nemzeti Park létrejöttét, ahol élmények sokasága vár.

Bükk-hegység északi lábánál, a hatalmas fákkal körül ölelt, csobogó patak szegélyezte Vásárhelyi István Üdülőtáborban, a város zajától távol, kiváló lehetőséget találnak a természet közelségét kereső, tartalmas, aktív pihenésre vágyók. A hely kitűnő adottságaival biztosítja osztálykirándulások, erdei iskolák helyszínét, ünnepi alkalmak, bulik megszervezésének lehetőségét, csoportos foglalkozások, edzőtáborok lebonyolítását.

A szállások kialakítása biztosítja, hogy nagy létszámú csoportok és kisebb baráti társaságok, családok megtalálhatják a legmegfelelőbb elhelyezést. Tágas társalgó-ebédlő és nagy fedett terasz biztosít közösségi teret különböző programokhoz, felszerelt főzőkonyha, modern zuhanyzók gondoskodnak a szállást foglalók kényelméről. Külön álló, fürdőszobával felszerelt apartmanok várják a természetkedvelő családok látogatását is.

Ideális kiindulópontja lehet a Bán völgyi helyszín, hosszabb – rövidebb gyalog- és kerékpáros túrákhoz, akár a Lázbérci-tó vagy a Szalajka-völgy, esetleg a Bélapátfalva vagy a Bükk- fennsík bejárását tervezzük.

A tábor értelmét persze a gyerekek adják, akik közül sokan visszajáró vendégek. Az igazi dicséret azonban az, amikor az egykor itt táborozók, felnőttként maguk is ide hozzák gyermekeiket, és büszkén mesélik nekik, hogy anyu is, apu is itt táborozott egykor.

Keressek fel újra önök is! Bővebb információt a lehetőségekről a Jászkerület munkatársaitól kaphatnak.

 

 

 

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?