Az egyéni siker a közösség boldogulásának záloga

A Jászsági Menedzser Klub Egyesület vezetősége a Szikra Étterem és Galéria kerthelyiségében díjátadó ünnepségen fogadta az egyesületi tagokat szeptember 4-én, pénteken este.

A vendégfogadás a kávézóban történt, ahonnan Szikra István házigazda a kiállítótérbe invitálta a társaságot. A kultúra és az üzlet harmóniájára a jászsági cégvezetők már számtalanszor mutattak példát. Ezúttal egy villám-festménybemutatóval csupán a gyönyörködtetés volt a cél. Szikra István, aki mindamellett, hogy egy műszaki eszközökkel foglalkozó cégnek a vezetője, lelkes és értő képzőművészet-rajongó és sikeres műgyűjtő.

Az ünnepi alkalmon Aba-Novák Vilmos Vihar előtt című remekét mutatta be a megjelenteknek, illetve szeretettel invitálta őket is a szeptember 15-re tervezett nagyszabású jubileumi Thorma János kiállítás megnyitójára.

A gálaest – a járvány biztonsági kockázataihoz igazodva, félig szabad téren – az udvaron felállított rendezvénysátorban terített asztalok mellett folytatódott. Dr. Rédei István egyesületi elnök köszöntötte a meghívottakat. Örömét fejezte ki, hogy az adott furcsa helyzet ellenére szép számmal sikerült összegyűlni. A konferencia idén ugyan elmaradt, de bizalmát fejezte ki, hogy jövőre sikerül bepótolni mindent. Megköszönte a rendezvényt segítőknek a támogatást, a díjazottaknak pedig előre is gratulált a kitüntetésekhez.

A hagyományos díjátadókat ezúttal megelőzte egy rendhagyó aktus, amelyben Hortiné dr. Bathó Edit múzeumigazgató asszony vállalt szerepet. Kifejtette, hogy a 145 éves Jász Múzeum az alapító város mellett a támogató mecénásoknak is köszönheti fennmaradását. Felhasználva az ünnepi alkalmat köszönetet mondott a nemes lelkű segítségért és hálája jeléül egy aranydiplomát nyújtott át a közművelődésért sokat áldozó egyesület elnökének.

A továbbiakban Budai Lóránt polgármester lépett a képzeletbeli pódiumra a köszöntők sorában. Elmesélte, hogy éppen polgármesterek között zajló konferenciáról érkezett, ahol sokan és sokfélék voltak, de valamennyiüket a haladás közös célja motiválta. Így van ez ebben a közösségben is. A mai kitüntetettek egyéni díjazottak, de sikereik csak közösségben érvényesülhetnek, illetve a közösség az egyéni sikerekből építkezve tud boldogulni. A polgármester köszönetet mondott az eddigi együttműködésért és bizalmát fejezte ki ennek folytatásához.

A szót Sass István vette át, aki elmondta, hogy hetedik éve adják át a Főnix díjat, a Honoris Maximus kitüntetést tavaly ítélték oda először. Az egyesület azon tagjai, akik már tulajdonképp az aktív gazdasági életnek nem szereplői, de mégis szorgalmasan hozzájárulnak az egyesület tevékenységéhez, elismertségéhez teszik ki azt a kört, amelyből a Honorius Maximus díjazottjai ragyognak ki.

Tavaly Kármán Antal vette át az elismerést, így ő nyújthatta oda az idei díjazottnak, Szatmári Zoltánnak, a menedzser klub alapítótagjának, alelnökének a nemes kitüntetést. Sass István hosszasan sorolta mindazt a gazdag életpályát, elismerések, tisztségek, közéleti szerepvállalások tömegét, amelyek méltóvá tették a díjra Szatmári Zoltánt. “Az elmúlt 24 év eredményei azt mutatják, hogy jó úton haladunk, ezen kell továbblépnünk” – mondta köszönőbeszédében a kitüntetett, aki elsősorban feleségének adott hálát az elmúlt időszak türelméért.

A Főnix díj átadására egy korábbi díjazottat, Molnár Lászlót szólította a konferanszié, aki Szöllősi Zoltánnak, a Téba Tüzép alapító vezetőjének, a társadalmi élet aktív tagjának nyújtotta át az elismerést jelképező emléktárgyat a cég részletes ismertetőjét követően. A díj átadásakor Molnár László szólt, aki kiemelt figyelmet kért Zoltán feleségére, Incikére, aki nem csak a párkapcsolatban, de a vállalkozás vezetésében is társa a kitüntetettnek.

Szöllősi Zoltán köszönőbeszédében szintén hangot adott neje segítségének, amivel a három évtizede működő vállalkozásban mindig mellette állt a munka terén is. Örömét fejezte ki, hogy a menedzser klub a cégóriások után őket ítélte kitüntetésre érdemesnek, jó példát mutatva a kisebb vállalkozások számára is.

Az esemény hivatalos részét Pócs Jánosnak, a Jászság országgyűlési képviselőjének beszéde zárta, aki kiemelte az egyesület áldásos tevékenységét, amivel hozzájárulnak a régió gazdasági fejlődéséhez.

A pezsgős koccintást követően Bobák József konyhaművészeti költeményeinek fogyasztása mellett folyt tovább az este, amelynek kellemes hangulatát Zsiga István és zenekara muzsikája fokozta.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?