SzBi siker a Berény-Therm Kupán

Az utolsó nyári strandkézilabda tornára került sor augusztus 29-én a Lehel Termálfürdő és Kempingben. Mivel munkanap volt szombaton, így csak 6 csapat tudott részt venni a tornán, de így is az egyik legizgalmasabb kupának lehettek szemtanúi a kilátogató szurkolók, hozzátartozók.

A négy csapat szinte egyforma eséllyel indult az első helyért, és mivel mindenki játszott mindenkivel, bármelyik csapatnak volt esélye a kupagyőzelemre. Ahogy várni is lehetett, két csapatot (Ezmostígyjöttössze, Lesz ami lesz) mind a 4 csapat magabiztosan győzött le, míg egymást körbeverték a csapatok.
A tizenötödik, utolsó mérkőzés szétlövésének kezdetekor a végső kupagyőztes SzBi vereség esetén csak a negyedik helyen végzett volna, de mivel megnyerte a szétlövést a Jóbarátok ellen, így az eredményhirdetéskor magasba emelhette a Berény-Therm Kupát.
A végig ragyogóan szereplő fiatal jászberényi lányokból álló Rebarbara kezéből csúszott ki ezzel a szétlövéssel a kupa (és végeztek a második helyen), míg a negyedik helyen végző Szolnoki Szirének elmondhatják magukról, hogy csak ők győzték le a kupagyőztest.
A női strandkézilabda népszerűségét bizonyítja, hogy idén nyáron 4 különböző tornán 31 csapat vett részt, és élvezhette, űzhette szeretett sportágát. A szervezők mindenképpen tervezik a jövő nyári folytatást.
Végeredmény: 1. SzBi, 2. Rebarbara, 3. Jóbarátok, 4. Szolnoki Szirének, 5. Ezmostígyjöttössze, 6. Lesz ami lesz
A gólkirálynő Bakos Petra (Rebarbara), a legjobb mezőnyjátékos Huszti Kata (Jóbarátok), míg a legjobb kapus Molnár Edina (SzBi) lett.
Szerző: Kiss Attila

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?