Kisvárosok tapasztalatcseréje a kreatív gazdaságról – olaszországi vendégek Jászberényben 

Augusztus végén a STIMULART projekt keretében Jászberény város Önkormányzata és  a Jászkerület Nonprofit Kft. látogatókat fogadott az olaszországi Vittorio Veneto-ból a helyi önkormányzat és a BClever kezdő innovatív vállalkozásokat támogató cég képviseletében. 

A kétnapos találkozó célja az volt, hogy a projekt céljainak mentén ez alkalommal két partner város kölcsönösen ismerkedjen egymás kulturális és kreatív gazdaságával és kicseréljék tapasztalataikat a területen.

A szakmai jellegű megbeszélések alkalmasak voltak a közös adottságok és problémák beazonosítására, de jó gyakorlatokat is megosztottak az olasz partnerek Jászberénnyel. Mindemellett a látogatóknak lehetősége volt megismerkedni  a helyi hagyományokkal, a helyben zajló kreatív tevékenységekkel. Ennek keretében meglátogatták az ArtCamp modern művészeti tábort, ahol a művészeket az alkotás folyamatában érték, ízelítőt kaptak a helyi gasztronómiából, kézműves hagyományokból  és néptánc kultúrából.

A helyi gazdaság és abban a CCI szerepe is érdekelte a vendégeket, a Dometic Zrt-nél és a Perlaki-Reklám Kft.-nél tettek látogatást. Mindkét város képviselői hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak a találkozóval, amelyeket a soron következő érintetti csoport ülésen (szeptember 3.) megosztanak a résztvevőkkel.

A STIMULART projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg. A projekt Amberg, Naumburg (DE) Kamnik (SLO), Vittorio Veneto (IT) és Jászberény, valamint a Regensburgi Egyetem részvételével zajlik és 2022 márciusáig tart.

 

Dr. Földi Zsuzsanna Ph.D. / Zsuzsanna Földi Ph.D.

szakmai koordinátor / thematic coordinator for Jászberény Municipality

StimulArt (Interreg Central Europe project) 

 

 

 

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?