Sajtótájékoztató a nyár margójára

Tamás Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője augusztus 26-án, szerdán délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Táncsics utcai székházban. Témája az elmúlt időszakra reflektált, úgy mint a zárszámadás, a Malom-projekt, a munkásszálló és a rendkívüli testületi ülés.

Mindenekelőtt tisztázta, hogy a legutóbbi rendkívüli ülésen Dobrán Gyulával való megjelenése tette lehetővé, hogy a zárszámadás elfogadásra kerüljön. A képviselők létszámától független volt az eredmény, hiszen a szükséges többséget jelenlétükkel biztosították. A város érdekében szavaztak és a város érdekében távoztak a munkásszálló napirendre tűzése előtt.

Emlékeztetett, hogy a városvezetés “taktikázott” a zárszámadás kapcsán, melyet a polgármester tévéinterjúban be is ismert. Az ilyen meggondolatlan lépések a csőd szélére vezetik a várost – figyelmeztetett Tamás Zoltán.

Ugyancsak súlyos hibának nevezte a Malom kivitelezőjével való szerződésbontást. A városvezetés részéről olyan sokszor emlegetett tárgyalás és kompromisszumkeresés nélkül meghozott döntés beláthatatlan következményekhez vezethet. Amennyiben vissza kell fizetni a beruházásra elnyert 800 millió forintot, az Jászberényre nézve pénzügyileg katasztrofális helyzetet okoz.

A munkásszálló építésének erőltetése szintén hiba a megváltozott gazdasági környezetben. A beruházás megvétózásával nyert kampányban még a mostani vezetés is másképp vélekedett, de hát mint hallottuk Budai Lóránttól “A polgármesteri székből minden másképp látszik”– fogalmazott a frakcióvezető.

A szeptember elsejére összehívott rendkívüli ülés kapcsán kifejtette, felelőtlenség az újabb járvány kitörésének küszöbén tömegeket összehívni. Mindez az akció ismét csak a szereplési vágyról és a zavarkeltésről szól – mondta Tamás Zoltán.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?