Íjászverseny Jászberényben

A jászberényi íjászokVI. Kürt Emlékezete Hagyományőrző Íjász Találkozó!” címmel rendezték idei versenyüket. Az esemény főhadiszállása ezúttal is a Lehel Sportcsarnok melletti terület volt, a verseny színhelye pedig a futballpálya körüli erdős terület.

Nagy volt a készülődés augusztus első napjának délelőttjén a Lehel Sportcsarnok melletti fák lomjai alatt. A 6. Hagyományőrző íjásztalálkozó kezdetét stílszerűen a kürtjük megszólaltatásával jelezték a rendezők. Sisa Béla (Kürt Íjászai) főrendezőtől megtudtuk, hogy örömmel jöttek az íjászok a jászberényi versenyre, hiszen a pandémia miatt nagyon sok rendezvény elmaradt az év első felében, így alig várták, hogy lehetőségük legyen ismét találkozni egymással.

A verseny lehetőséget adott minden korosztálynak, hogy csatasorba állhasson. Fellelhetők voltak a minik, gyerekek, ifjúságiak, felnőttek, sőt még a bölcsek is. A legtöbben természetesen a Jászságból érkeztek, köztük az alsószentgyörgyi íjászokkal. Pataki Gyula, a csapat rangidős tagja elmondta, hogy sok versenyre járnak az országban és ezek közül mindenképpen kiemelkedik a jászberényi mindenféle szempontból.Őket nemcsak a versenylehetőség motiválta, hanem a barátokkal eltöltendő jó hangulat is.

Sikerült néhány szót váltani Szalma József is, aki Soltról érkezett a Jász fővárosba. Ő egyébként íjkészítő, és mint mondta, általában a dobogón szokott végezni a versenyeken. A végén aztán kiderült, hogy ő lett az abszolút győztes a Kürt Íjászai által rendezett versenyen.

A különböző kategóriák első helyezettjeinek névsora: Ványa Kira Krisztina, Pozsár Tamás (Pusztamonostor), Szalmáné Bús Márta, Szalma József, Farkas Patricia (Jászárokszállás), Dorka Balázs, Szalai Réka, Polatschek Dominik (Jászfényszaru), Szalai Dóra és Kéri Zalán.

fotó: Pesti József

 

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?