A piac műszaki átadása

Július 7-én, kedden reggel megtörtént a városi piac rekonstrukciójához kapcsolódó műszaki átadás-átvétel.

A kivitelezés 2019 júniusában kezdődött a Nagy Kft. közreműködésével. A vállalatot Baranyi Szabolcs építésvezető képviselte az eseményen. A műszaki ellenőrzést az Utiber kft végezte, akit László Csaba képviselt az átadáson. A kivitelező június 26-án július 6-ára készre jelentette az épületet, ezért 7-én elkezdődött a műszaki átadás-átvétel.

A műszaki átadásra meghívást kaptak a szakhatóságok, a közművek szakemberei, a tulajdonos önkormányzat nevében a polgármester és alpolgármesterek, a főépítész, városfejlesztési irodavezető, az üzemeltető J.V.V. Nonprofit Zrt. képviselői és a sajtó munkatársai.

Baranyi Szabolcs ismertette a megvalósult műszaki paramétereket. A beruházás héjazat és szerkezetbontással, majd az aljzat feltörésével indult.
Az alapok feltárásakor problémába ütköztek. Sajnos a tervek prognózisa beigazolódott, az altalaj gyengének minősült és így alapmegerősítésre volt szükség. Az újratervezett alapozás végett két hónapra leállt az építkezés. Az alapmegerősítés során 227 darab cölöp került a talajba, valamint az alapok geometriája is nagyobb lett. Ezt követően került sor a szerkezetépítésre, tetőburkolásra, az aljzat újratöltésére. Az épület alatt új csapadék- , szennyvíz- és ivóvíz hálózatot alakítottak ki, tűzívízhálózat került kiépítésre. Homlokzati üveg és polikarbonát alap került kivitelezésre, az álmennyezetet hőszigetelték. A temperáló fűtést hősugárzókkal oldották meg. A tetőablakok távvezérléssel nyithatók, az ajtókat mozgatható biztonsági rács védi. Belül gipszkarton burkolatot, festést, kívül új homlokzati vakolatrendszert kapott az épület. Mindemellett megújult a piactér is, több mint 1500 négyzetméter térburkolattal, hat darab ülőpaddal.

Budai Lóránt polgármester lapunk kérdésére elmondta, hogy a kivitelezés 60 millió forintos többletköltségének ügyében még folyamatban van a vizsgálat.

A használatba vételre legalább két hetet kell még várni.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?