Tréningek, klubok, előadások újra élőben

A Jászkerület június 23-i sajtótájékoztatóján Suhaj Csilla a város kulturális cégének szervezésében megvalósuló személyiségfejlesztő előadásokról, tanfolyamokról, valamint a táborokról osztott meg információkat.

Tájékoztatott arról, hogy a Jászkerület kapcsolódott az önkormányzat pályázati finanszírozású Szer nélkül című programjához. A Jászkerület előadásokkal, tréningekkel, személyiségfejlesztő lehetőségekkel, fórumokkal, kortárs-segítő csoportok és tartós kisközösségek létrehozásával vesz részt a projektben. A kis közösségek nagyon aktívan dolgoznak.

Nagy sikernek örvend a néptánc alapú Folk tréning, ami már újra élőben várja a mozogni vágyókat a Főnixben. Minden hónap utolsó csütörtökén lehet bekapcsolódni a Kör formája elnevezésű interaktív személyiségfejlesztő csoportfoglalkozásába. Életigenklub címmel Zsiga Attila cocaing várja az érdeklődőket előre meghirdetett időpontjaira, ahol különböző lelki témákat boncolgathatnak. A Jelzőtáblák című szülőknek-gyerekeknek szóló előadás sorozat is visszakerül a virtuális térből a valóságba július 11-től. Augusztus 3-tól több napos szakmai tréninget szerveznek a program résztvevőinek.

Közkedveltek a kézműves programok, ezért augusztus14-16 között alkotni vágyókat a kosárfonás és a nemezelés rejtelmeibe vezetik be a népi iparművészek.

Ősszel egészen decemberig folytatódik a Matiné sorozat, ahol tematikus játszóház kapcsolódik az előadott darabokhoz.

Az Életmód és egészség sorozat is folytatódik. Szeptemberben Orvos-Tóth Noémi lesz a vendég, aki az örökölt sors című könyvét mutatja be.

A táborok is kinyitották a kapuikat. Öregerdőn a Nagyboldogasszony iskola diákjaival indult a szezon és egészen szeptember végéig várja a pihenni kikapcsolódni vágyó családokat, csoportokat a tábor. Augusztus elejétől tudják fogadni a felújított nagyvisnyói táborba a Bükk szerelmeseit.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?