A színházi programokról

A Jászkerület Kft. június 23-i sajtótájékoztatóján Lóczy Péter a nyári, őszi színházi élet programjairól, a Szabadtéri Színpadra tervezett egyéb zenés műsorokról osztott meg információkat.

A hagyományos Déryné Deszkáin című nyári színházi sorozat idén kicsit kurtább lesz, de vonzó darabokat kínál a Szabadtéri Színpadra. A nyitódarab augusztus 1-én a Lili bárónő című operett előadás lesz, ami premiernek számít, hiszen még nem volt látható Jászberényben. A darabban olyan sztárszínészek kaptak szerepet mint Egyházi Géza, Fogarasi Bernadett, Harsányi Gábor, Kalocsai Zsuzsa.

A sorozat folytatásaként augusztus 23-án a Zenthe Ferenc Színház előadásában a nem élhetek muzsikaszó nélkül című népi színművet tűzik műsorra. Az előadást a Dűvő zenekar kíséri, a darabot Mikó István rendezte, aki majd látható is a színpadon például Kökényessy Ági vagy Vándor Éva mellett. A Déryné Deszkáin sorozat záróepizódja egy kifejezetten zenész darab lesz, mégpedig a Szereted-e még című Szécsy Pál emlékműsor Gergely Róbert előadásában. Az előadás sztárvendége a Sztárban sztár című televíziós műsorból ismert Békefi Viktória lesz.

A Szabadtéri Színpadon a közeljövőben főleg fiataloknak szóló programok valósulnak meg. Az új jogszabályok nemrég léptették életbe, hogy ismét akár nagyobb volumenű, ötszáz főig befogadó összejövetelek lehetnek. Ezért jelenleg is folynak a tárgyalások a meghívandó előadókkal, hogy a sztárok minél előbb a berényi közönség elé léphessenek. Július első, második, harmadik hétvégéjére  remény szerint fiatalokat vonzó zenés, táncos rendezvényeket sikerül színpadra állítani. Könnyűzenei és rock műfajban is igyekeznek kielégíteni a közönség igényeit.

A Csángó Fesztivál ugyan elmarad az idén, de a néptánc rajongói nem maradnak népzene és tánc nélkül. Szűcs Gábor megbízásából a Jászkerület tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy szeptember 19-20 hétvégéjén a Jászság népi Együttes és a Hagyományok Háza közös szervezésében megrendezik Jászberényben a Bokréta fesztivált, amelynek egyik programeleme a Szabadtéri Színpadon valósul meg.

A Conselve parkban megtartott „DJ-piknik” sikerén felbuzdulva a nyár folyamán további hasonló eseményeket szeretnének létrehozni, természetesen a lakók nyugalma iránt igény figyelembe vételével.

A kőszínház vonatkozásában Lóczy Péter elmondta, hogy elsősorban a bérletes nézőket kiszolgálva a március-áprilisban elmaradt előadásokat szeretnék pótolni szeptember és október hónapban. Novembertől terv szerint egy új hat alkalmas előadás sorozat indul. Az aktuális programokról a Jászberényiprogramok honlapon, illetve a Facebook oldalról tájékozódhatnak.

fotó: archív 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?