Támogatják a diákmunkát

Idén 140 millió forinttal támogatja a kormány Jász-Nagykun-Szolnok megyében a nyári diákmunkát. Erről tájékoztatott dr. Berkó Attila a Jász-nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal elnöke.

A hivatalvezető elmondta, hogy a július 1-től induló diákmunka programban szabályozott munkakörülmények között a térségben ezer fiatalnak biztosít a nyári szünidőre munkát a kormány. A támogatás ebben az évben 12 millió forinttal növekedett a tavalyihoz képest.

A munkalehetőség korosztályhoz kötött, 16 és 25 év között, nappali tagozatos diákoknak lehet jelentkezni a lakóhelyhez legközelebb található járási hivatalokban. A munkavégzés két pillérre épül. Egyrészt a jól bevált önkormányzati foglalkoztatásra, másrészt a mezőgazdaság, turizmus és vendéglátás területén lehet munkát végezni. Minden egyes esetben a megállapított bérhez az állam külön támogatást nyújt.

Dr. Berkó Attila külön köszönetet mondott a diákoknak mindahhoz a teljesítményhez és fegyelemhez, amit nyújtottak a járvány sújtotta hónapokban. A szülőket arra kérte, támogassák a fiatalok munkavállalását, hiszen ez egy nagyon jó és biztonságos módja a jövedelem- és tapasztalat  szerzésnek.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?