Jelentős támogatást nyert a Ferro Press

A jászberényi Ferro Press Kft. 282 millió Forint támogatást kapott a magyar államtól. Az összesen 615 millió forintos beruházás a munkahelyek védelmét és az új munkahelyek megteremtését célozza meg.

A támogatásról Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter számolt be és gratulált a cégvezető Birgés Tibornak kedden a Külügyminisztériumban. A fejlesztések nyomán a vállalat a hőközpontját bővíti, amelynek eredményeként új vevői igényekre válaszolva a Samsungnak és a Carriernek szállítanak majd be a megnövekedett igények szerint csomagolóanyagokat. A vállalat jól használta fel a válságos időszakot arra, hogy jobb pozícióba kerüljön, mint annak előtte volt.

A cég szemlélete, működése és múltja a kormány tükörképe. Ami jó Jászberénynek, az jó az országnak – fogalmazott Pócs János a Jászság országgyűlési képviselője.
A pályázat segítségével meg tudjuk tartani munkahelyeinket, sőt bízunk benne, hogy még több munkahelyet tudunk teremteni és még több megrendelőre szert tudunk tenni – mondta Birgés Tibor ügyvezető igazgató.
(Hírforrás: Pócs János, Szíjjártó Péter – Fb.)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?