Adományok az egészségügynek

Velkey István jászberényi magánszemély három ózongenerátor készüléket ajánlott fel a vírus elleni védekezés megkönnyítéseként.

Velkey István elmondta, hogy a gép tulajdonképpen ózont termel, fertőtlenít, csírátlanít. ezáltal tisztítja a levegőt. A lezárt helyiségben a kitisztított levegőben elpusztulnak a vírusok. A levegőtisztítást követően át lehet szellőztetni a helyiséget, amely már teljesen egészséges levegőjű. A felajánlott gépek 100 köbméter levegőt képesek megszűrni.

A gépet egészségügyi ellátást végző intézmények részére szánta a felajánló. A kórháznak, orvosi- illetve fogorvosi rendelőbe juttatta el az önkormányzat a készülékeket.

Velkey István ma már nyugdíjas jászberényi lokálpatrióta vállalkozó, de ennek ellenére évek óta rendszeresen adományokkal segít különböző egészségügyi szervezeteket, intézményeket. Úgy vélekedik, hogy a korlátozások részbeni feloldása szükségessé teszi ezt a fajta védekezést, amit egy ózongenerátor nyújtani képes, ezért döntött a segítségnyújtás ilyen formája mellett.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?