Önkormányzati segítség a szociális intézménynek

Április 27-én, hétfő délután egy szakmai egyeztetést követően adta át Budai Lóránt polgármester Bozóki Jánosnénak, a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény vezetőjének Sebestyén István felajánlását, egy hordozható ózongenerátort.

A berendezés képes semlegesíteni a levegőben terjedő baktériumokat és vírusokat, egyes források szerint akár 6000-szer hatékonyabban, mint a klór. A polgármester köszöni a felajánlást és az intézmény dolgozóinak derekas helytállását!

Az önkormányzat március közepén létrehozott egy számlát, JÁSZBERÉNY A KORONAVÍRUS ELLEN névvel. A számlaszámra folyamatosan érkeznek a felajánlások, melynek köszönhetően az egyenleg immár több, mint 4 millió forint.

A lakossági adományokból elsőként 100 db részecskeszűrő védőmaszkot vásároltak. A FFP2 szűrőosztályú légzőmaszk a baktériumok, vírusok, por, pollen és a szmog részecskék több mint 95% -át elfogja. Ezt a védelmet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is javasolja.

A több, mint 160.000 forintos védőeszközöket szintén a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény dolgozói kapták meg.

Kasza Lajos, a Jász-Plasztik Kft. alapítója és ügyvezető igazgatója 50 db higiéniai arcvédő pajzsot ajándékozott a Jászberényi Polgármesteri Hivatal számára. Az adományokat a Szent Klára Idősek Otthonának és Tóth Mónika bölcsődevezetőhöz juttatta el az önkormányzat.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?