Kultúrtippek jászberényi alkotóktól a Föld napján

Ma van a Föld napja. Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 30. magyar és az 50. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése is.

Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk és túlterjeszkedünk, ezt jelzi évről évre a WWF Élő bolygó jelentése. Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a koronavírussal a természet – így az idei lesz az első digitális, önszerveződő, közösségépítő Föld napja!

Tekintsen meg egy rövid videót a Föld napja alkalmából IDE KATTINTVA!
A témához kapcsolódó foglalkoztató játék gyermekeknek IDE KATTINTVA!

Kultúrtippek otthonra jászberényi alkotóktól, előadóktól 

Turi Melinda énekművész, művésztanár néhány napja tartott ERKÉLYKONCERTET Jászberényben. A teljes videó megnézhető IDE KATTINTVA!

Kovácsné Zoltánné Lajos Krisztina népdalénekes kicsiknek szóló KEREKÍTŐ foglalkozássorozatának legújabb része elérhető IDE KATTINTVA!

Képzőművészettel a koronavírus ellen: A Jövőkép Alkotók Egyesülete online licitet hirdetett műveinek felajánlásával, melyből a befolyt összeggel Jászberény Város vírus elleni védekezését kívánják segíteni. A felajánlott művek és a részletek megtalálhatók az Egyesület Facebook oldalán lévő albumban, IDE KATTINTVA!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?