Hat érem Csehországból

Arról már korábban beszámoltunk, hogy minden sportágban versenyzési tilalom van, sőt az edzéseket sem végezhetik csoportosan a sportolók. Mindeközben lemaradtunk egy nemzetközi viadalról, ahol sikeresen szerepeltek a jászberényi taekwon-dosok.

A Kondor Taekwon-Do Sport Egyesület a tavaszi versenyszezon első (s mint utóbb kiderült egyben utolsó) nemzetközi megmérettetésén vett részt március első hétvégéjén, a csehországi Nymburk városában. A Czech Open az egyik legrangosabb közép-európai ifjúsági taekwon-do versenynek számít. Az idén a koronavírus-járvány előszele miatt néhány nemzet lemondta részvételét, de így is több mint 420 versenyző lépett tatamira formagyakorlat, küzdelem, erőtörés és speciáltechnikai törés versenyszámokban. A Kondor keretét ezúttal öt magas öves versenyző alkotta, akik formagyakorlatban és küzdelemben is tatamira léptek. A sportolók kiváló szereplésükkel 3 arany, 1 ezüst és 2 bronzérmet nyertek. Küzdelem kategóriában aranyérmes lett – a tavaly kick-box Európa-bajnoki címet szerző – Török Karola, a 2018-ban VB bronzérmes Száraz Gergő, valamint a jövő reménysége, Szebenyi-Nagy Szabolcs is.
A csapat másik fiatal tagja, Sárközi János jutalma egy bronzérem lett, mint ahogy Klein Gergőnek is, aki első alkalommal indult a fekete öves formagyakorlat kategóriában. A kék öveseknél pedig Száraz Gergő jutott a döntőbe, ahol végül ezüstérmet szerzett.”

– Ezzel számunkra is befejeződött a versenyzés és természetesen a közös gyakorlás is. Tanítványaink – hasonlóan más sportágakhoz –, egyéni edzéstervek alapján készülnek. Annál is inkább, mert néhány hónap múlva, két jelentős verseny várna rájuk. Az előzetes tervek szerint augusztusban, Prágában rendezik a taekwon-do Európa-bajnokságot, ahová Banka Csabát neveztük be. A kick-box világbajnokságnak pedig Belgrád ad otthont, szintén augusztusban, ahová Török Karola és Száraz Gergő indulását tervezzük. Nagyon reméljük, hogy a nyár elején túl leszünk ezen a járványon és még a kiutazás előtt közös munkával hozhatjuk őket megfelelő formába – nyilatkozta lapunknak Soós László, az egyesület vezetője.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?