Hirdetmény az általános iskolai beiratkozásokról

A Jászberényi Tankerületi Központ igazgatója, Zsemberi Zoltán március 30-án kelt hirdetményében tájékoztatta a szülőket a 2020/2021-es tanévre történő általános iskolai beiratkozások eljárásáról.

A vészhelyzetre tekintettel az általános iskolai beiratáskor a következőképpen kell eljárni a 2020. március 25-én kiadott 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata szerint:

Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító általános iskolába szeretné gyermekét beiratni, akkor az erre irányuló szándékát az általa választott általános iskola vezetője felé 2020. április 24-ig elektronikus úton vagy telefonon kell jeleznie! A szándéknyilatkozatban meg kell jelölni a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét! Az intézményvezető tájékoztatja – részletes leírást küld elektronikus úton – a szülőt a KRÉTA rendszeren történő beiratkozás módjáról.

A körzettel nem rendelkező általános iskola az oda jelentkezők részére a beiratkozást 2020. április 6. és 24. között tartja. A Jászberényi Tankerületi Központban a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium az egyetlen intézmény, ahová ez a szabály vonatkozik! A beiratkozás az első pontban említettek szerint történik.

A kötelező felvételt biztosító általános iskola 2020. április 28-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó azon gyermekeket, aki vonatkozásában nem érkezett jelzés arról, hogy más általános iskola felvette, és arról írásban értesítette a szülőt. Az iratok bemutatására a 2020/2021-es tanév első napján kerül sor.

A kijelölt iskola a sajátos nevelési igényű gyermeket (SNI) 2020. április 28-ig hivatalból felveszi, és erről írásban értesíti a szülőt.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?