A csapvíz továbbra is jó minőségű

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. tájékoztatása szerint a kialakult járványügyi helyzet nem befolyásolja a társaság szolgáltatási területén a kiváló minőségű csapvíz minőségét, az továbbra is fogyasztható.

Az ivóvízbázisok többsége védett, így egy esetleges járvány idején is folyamatosan tudják biztosítani a jó minőségű ivóvizet, majd biztonságosan elvezetni és megtisztítani azt. A TRV Zrt.-nél szigorú kritériumok alapján, napi szinten ellenőrzik a szolgáltatott, hálózatba bocsátott ivóvizet, szükség esetén azonnal intézkednek.

Hisznek abban, hogy a koronavírus terjedésének lassításával enyhíteni lehet a jelenlegi helyzet súlyosságát, éppen ezért számos óvintézkedést vezetnek be. Az egyik, hogy határozatlan ideig a vízmérő-leolvasással foglalkozó kollégáik – a személyes találkozások elkerülése érdekében – nem keresik fel a lakosokat otthonukban. Arra kérik a fogyasztókat, hogy a mérőállást online ügyfélszolgálati felületükön, a www.vizcenter.hu weboldalon rögzítsék vagy diktálják be a Call Centeren keresztül az ingyenesen elérhető 06/80-205-157-es telefonszámon. Amennyiben nem érkezik diktált adat, úgy becsült adatok alapján állítják ki a számlát.

A mérőcsere, vízbekötés- és szennyvíz bekötés átvételük ugyanakkor ideiglenesen szünetel. A csőtörésekkel kapcsolatos bejelentéseket természetesen folyamatosan fogadják.

Március 18-tól további rendelkezésig zárva tartanak a TRV Zrt. ügyfélszolgálati irodái, de ezen időszakban is teljes kapacitással működik az online és telefonos ügyfélszolgálat. Az online ügyfélszolgálati felület a www.vizcenter.hu weboldalon érhető el, itt számos ügy elintézhető.

Azt ajánlják ügyfeleiknek, hogy vízdíjszámlájukat is inkább otthonról egyenlítsék ki, mely nemcsak gyorsabb, de jelen helyzetben biztonságosabb is. Az ingyenes Díjnet számlabemutató-rendszer segítségével a társaság által kibocsátott számlákat kifizethetik bankkártyával, netbankon keresztül, csoportos beszedési megbízással vagy eseti banki átutalással. Ennek elérhetősége: www.dijnet.hu

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet senkinek nem egyszerű és könnyű: számos család került vagy kerül ezekben a hetekben, hónapokban igen nehéz élethelyzetbe, ezért a TRV Zrt. úgy próbál segíteni ügyfeleiknek, hogy a kikötéseket átmenetileg felfüggeszti.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?