Agrárkitüntetés

Március 6-án pénteken, a szolnoki megyeházán tartották a magyar gazdák fórumát, amely alkalommal Baranyi Sándor jászberényi gazda az Év Gazdája kitüntetésben részesült.

A magyar gazdák 2020-ban is kiszámítható, stabil támogatáspolitikára számíthatnak – hangzott el a megyei agrárgazdasági kamara által szervezett gazdafórumon. Az eseményen szakmai előadások keretében tájékoztatták a résztvevőket a közösségi agrárpolitika következő ciklusának várható változásairól.

A jelenlévők közül kilencen az Év Gazdája elismerésben részesültek, a kamara pedig átadta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gazdákért díjat is, amelyet a kormányhivatal növény-és talajvédelmi osztályvezetője, Holló László vehetett át.

Dr. Berkó Attila kormánymegbízott a vidék jelentőségét hangsúlyozva megköszönte a gazdáknak és a mögöttük álló családoknak az áldozatos, értékteremtő munkát. Kiemelte: jó helyzetben van a megye gazdasága, legyen szó akár növénytermesztésről, állattenyésztésről vagy kertészetről, de jó helyzetben van az agrár-gépgyártás is megyénkben. A tudásalapú mezőgazdaság megteremtése, illetve a siker közösen érhető el, hiszen a cél is azonos.

(MTI)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?