Országos diákolimpiai bronzérmes a Bercsényi

A Bercsényi Miklós Általános Iskola grundbirkózó csapatai bejutottak az országos döntőbe, melyre az elmúlt hétvégén került sor Pécsett.

Szombaton a lánycsapatok mérkőztek meg egymással, amikor 11-11 csapat küzdött a jó helyezésekért. Az I. korcsoportos csapat jól kezdte a napot, mindkét csoportbeli ellenfelét ( a berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és a miskolci Gyarmati Dezső Sportiskola ) legyőzte 5:2 arányban, ezáltal bejutott a legjobb 3 csapat közé. Ezeken a mérkőzéseken is és a többin is nagyon fontos küzdelmek zajlottak, a lányoknak legjobb tudásukat kellett nyújtaniuk ahhoz hogy megnyerjék az adott súlycsoportot. Többen is kiemelkedő teljesítménnyel rukkoltak elő, ennek köszönhető volt a sikerük. Az éremért folyó csatákon már sajnos két vereség következett, Nagy csatában kikaptak a bercsényis lányok 4:3-ra a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolától és 5:2-re a budapesti Kazinczy Ferenc Általános Iskolától. A bajnok az a kazincbarcikai iskola lett, melytől csak 4:3-ra kaptak ki a jászberényiek. Kis szerencsével fordítva is lehetett volna a végeredmény. Így az eredményhirdetéskor bronzérem került a bercsényis lányok nyakába.

A nagyobb lányok már nem jártak ilyen szerencsével. Nagyon erős mezőnyben csak a tizenegyedik helyet tudták megszerezni, de nincs semmi szégyenkezni valójuk, hiszen az ország 11 legjobb csapata közé be tudtak kerülni.
Minden korcsoportban mind a fúknál, mind a lányoknál 35-40 csapat nevezett az országból, így a helyezések ennek tükrében igen jónak mondhatóak.

Másnap a fiúk mérkőzéseivel folytatódtak a küzdelmek. Az I. korcsoportos fiúk itt is jól indultak. Legyőzték a csoporton belül az abonyi Somogyi Általános Iskolát, ezután viszont kikaptak a tófeji Kincskereső Általános Iskolától és a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolától, így csak a 7-9. helyért küzdhettek meg. Végül is egy győzelemmel ( a Nagydobszai Általános Iskola ellen ) és egy vereséggel ( a miskolci Gyarmati Dezső Sportiskolától ) a nyolcadik helyen fejezték be az országos döntőt.

A II. korcsoportos fiúk belehúztak a sorsolásnál, azt a két iskolát kapták meg a csoporton belül, akik minden évben ( és a végén kiderült, hogy idén is ) az első két helyen végeztek. Így sima vereséggel zárult a miskolci Gyarmati Dezső Sportiskola és a budapesti Gyulai István Általános Iskola elleni mérkőzésük, és sajnos a további mérkőzéseken sem kísérte szerencse a csapatot, csak a tizenkettedik helyen végeztek. Mentségükre szóljon, hogy szinte minden iskola vagy sportiskola, vagy kimondottan birkózással foglalkozó iskola volt.

A harmadik helyen végzett I. korcsoportos lányok névsora: Szabó Nóra, Bagi Lujza, Benke Anna, Szűcs Lujza, Szebenyi Nóra, Treba-Kovács Jázmin, Mészáros Lili, Balázs Laura, Frombach Amira, Esvég Laura.

Testnevelő: Kiss Attila

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?