Sajnos nem történt csoda

Múlt vasárnap komoly főpróbát játszott a Jászberény Volleyball Team: a kupadöntőre készülő Vasas Óbudához látogatott röplabdacsapatunk. Sajnos nem sikerült borítani a papírformát. Lapzártánk után, csütörtökön már a Magyar Kupa bronzérme lesz a tét Makai Péter csapata számára.

A bajnoki címvédő otthonában sajnos hasonlóan rosszul kezdődött számunkra a mérkőzés, mint amikor legutóbb a Folyondár utcában játszottunk. Bár Ekaterina Silchenkova révén gyorsan megszereztük az első pontunkat, ezután alig tudtuk megnehezíteni a házigazda dolgát a pontszerzésben és néhány perc alatt tetemes, kilencpontos hátrányba kerültünk. A 13-4-es Vasas-előnynél Makai Péter máris kikérte a második idejét is. Ekkora előnyt a legritkább esetben ad le egy Vasas szintű gárda odahaza. Ezúttal sem tudtunk kivételt képezni (25-11).

A második szettet Ekaterina Silchenkova leütésével indítottuk, amit gyorsan követett Shafagat Alishanova ásza és Ivana Bulajic pontszerzése. Ezúttal mi vezettünk 4-0-ra! A hazaiak vezetőedzője, Jakub Gluszak gyorsan időt kért és előbb egyenlítettek, majd 8-7-re fordítottak ellenünk a piros-kék mezesek. Ezután Jessica Venturától remek leütést, majd Ivana Bulajictól parádés sáncolást láthattunk. A folytatásban is a fővárosiak irányították a játékot, s 21-16-os állásnál balsejtelem futhatott át rajtunk. Ekaterina Silchenkova még egy remek leütéssel vetette magát észre, ám ennél izgalmasabbá nem tudtuk tenni ezt a játékrészt (25-20).

Az első játszmában Mészáros Zsófia, a másodikban Iga Piatek becserélésével változtatott az összeállításon Makai Péter – az utóbbi esetben kényszerűségből, mivel Radomszki Boglárka nem tudta folytatni a játékot. Remélhetőleg múló rosszullétről beszélhetünk Boglárka esetén. A harmadik szettben aztán pályára lépett Szerényi Gréta is, aki gyorsan pontot is szerzett – majd következett csapatkapitányunk, Tóth Eszter, aki kétszer is villant. A 6-5-ös vezetésünk után azonban képes volt váltani a vendéglátónk és 11-8-ra fordított. Amikor az eredményjelző 19-12-es Vasas-előnyről számolt be, szinte a bőrünkön éreztük a vereség tapintását. Sajnos nem is történt csoda (25-18).

A Magyar Kupa lapzárta utáni, február 13-i, UTE elleni bronzmérkőzése után – amit Nyíregyházán rendeznek meg -, legközelebb február 21-én 18:30-tól szerepelünk itthon, méghozzá az MTK Budapest ellen.

Fotó: Agócs László

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?