Hírek a gyepmesteri telepről

Az Ebrendészeti telepet, vagy ahogy mindenki jobban ismeri, a gyepmesteri telepet a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. működteti, városi irányítás alatt áll. Az ott lévő állatokat viszont az Animal Help Alapítvány látja el.

A bő tíz évvel ezelőtt létrejött alapítvány a telepre bekerülő ebek megsegítésére és mentésére alakult Christian Buchenau jóvoltából, aki húsz éve költözött Németországból hazánkba. Jelenleg egyedül az ő feladata a telephely kutyáinak gondozása, lakossági bejelentésre történő kóbor ebek befogása, új befogadóhely keresése, a tetemek elszállítattatása.

A telepvezető elmondta, havonta 20-50 esetben riasztják a város területén otthonról kiszökött, elcsavargott, céltalanul bolyongó elveszett állatokhoz. A regisztrált, chipes ebeknek jóval nagyobb az esélyük, hogy visszakerüljenek gazdáikhoz. Összességében ez a szám nem mondható rossznak, nyolcvan százalék körül van.

A bekerülő állatokra tizennégy nap karantén vár, szigorúan csak ez idő eltelte után, állatorvosilag ellenőrizve, oltva, chippelve kerülhetnek új gazdához. Idén eddig a három hét alatt három kutyát sikerült új gazdánál elhelyezni. A telephelyen tizenhat kennel található, jelenleg több, mint a felének van lakója.

Az alapítvány továbbra is szívesen fogad tárgyi adományokat, élelmet, konzervet, tápot. Évente megrendezi az örökbefogadó napot, ahol egy-két kutyusnak mindig találnak új otthont. Aki pedig kedvet kapott a kutyatartásra, az látogasson el az Animal Help Alapítvány Facebook oldalára, vagy a J.V.V. Nonprofit Zrt. honlapjára további információért az örökbe fogadható ebekkel kapcsolatban! A telep elérhetősége: 5100 Jászberény, Repce u. 17. Tel.: +36/20/506-0691

szerző: Pesti

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?