A menedzserek nyitották a báli szezont

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsang a bálok és vidám összejövetelek időszaka. Az év ezen részének legfőbb eseményeinek sorát a Jászsági Menedzser Klub Egyesület által rendezett 21. Menedzser Bál nyitotta január 18-án, szombaton este a Déryné Rendezvényházban.

A farsang fontos közösségi eseményként is funkcionált egykor, hiszen minden társadalmi réteg és szakma megtartotta a maga bálját. A 21. alkalommal megrendezett Menedzser Bál a jászsági és környékbeli vállalkozók, menedzserek társaságának baráti összejövetele, azoknak, akik reprezentálják a térség gazdasági életét. A meghívottak körét a személyes ismeretség határozta meg és természetesen a rendező Jászsági Menedzser Klub Egyesület tagjaival összeköthető jó kapcsolatok sokasága.

Az alkalomra egyedi ünnepi díszbe öltözött Déryné Rendezvényház báltermébe vezető lépcsősor tetején dr. Rédei István, a Menedzser Klub elnöke, mint házigazda személyesen fogadta az érkező vendégeket. Szatmári Zoltán alelnök a szívélyes üdvözléseket követően a terem előterében felállított borkóstoló asztalhoz invitálta a gyülekező társaság tagjait, ahol a Túri Pincészet borait ízlelhették.

A társaságok elfoglalták helyüket a szépen terített asztaloknál és az este műsorvezetője, Gál-Dobos Beáta az esemény megnyitására kérte fel dr. Rédei Istvánt és a bál védnökét, Borbás Ferenc emeritus jászkun főkapitányt. Az elnök úr visszatekintett az elmúlt év egyesülettel kapcsolatos történéseire, a főkapitány úr a jászkun kapitányok üzenetét hozta el és osztotta meg az egybegyűltekkel.

Eddig minden esztendőben megtisztelte a Menedzser Bált részvételével Jászberény város első embere, ez most sem volt másként, a vendégeket Budai Lóránt polgármester köszöntötte a város nevében.
Az este a háromfogásos vacsora feltálalásával folytatódott, mely zseniális menüsorának ínyencségeit az Innoven Kft. séfjei készítették és a cég munkatársai szervírozták.
A jó falatok mellé Puskás István zongorázott kellemes dallamokat.

A tartalmas vacsorát követően a társaság még nem akart a táncparkettre pattanni. Ehhez a hangulatot pörgős és látványos bemutatóval az ötven éves Lehel Melody TSE szólótáncosainak műsora alapozta meg.
A talpalávalót a Debrecenből érkezett Riviéra Band játszotta a tánctéren forgó pároknak. Aki nem tánccal múlatta az időt, a fehér asztal mellett beszélte meg sikereit, esetleges gondjait cégvezető társaival. A családias hangulatú bál a kapcsolatépítés lehetőségét, a barátságok erősítését is szolgálta.

A bál közönségéből vállalkozó kedvű vendégek gondolatait próbálta kifürkészni az este fő műsorszámában fellépő Breiner Tamás. A mentalista és gondolatolvasó a műfaj széles körben ismert és közkedvelt képviselője, aki az elme határait feszegette meghökkentő produkciójával. A pszichológia és a szemfényvesztés eszközeivel teremtette meg a gondolatolvasás tökéletes illúzióját, ami szórakoztató, ugyanakkor borzongató is volt egyben.
A társasági élet tánccal, beszélgetésekkel, tombola tárgyak mustrálásával, vagy éppen a drinkbárban való poharazgatással vidáman telt. Baráth Károly fényképészmester szorgalmasan készítette csoportképeit, pillanatfelvételeit az asztaltársaságokról. Éjfélkor Szatmári Zoltán, a Jászsági Menedzser Klub Egyesület alelnöke mondott köszöntőt és pezsgővel koccintott a vendégsereggel egy sikerekben gazdag évre.

A második tálaláskor felszolgált étel elfogyasztását követően a tombola kötötte le a figyelmet. A hagyományoknak megfelelően a 21. Menedzser Bálon is az összetartó, együtt gondolkodó és tenni akaró közösség jótékony célra ajánlotta fel a tombola teljes bevételét. Ez alkalommal, az este már fiatal táncosaival szereplő Lehel Melody Tánc Sport Egyesület tevékenységét, munkáját segítették a résztvevők a szervezőkkel karöltve. Az adományozásról szóló oklevelet Dr. Rédei István adta át Molnár Anna táncpedagógusnak, a szervezet vezetőjének.

A jókedv és remek hangulat a hajnali utolsó táncig kitartott. A 21. Menedzser Bál az előttünk álló időszak, a báli szezon sikeres nyitányaként hajnalban bontott asztalt.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?