Nem történt csoda

A bajnokesélyes Kaposvár ellen két alapember kiesése miatt röplabdázóink nem tudtak szettet rabolni, de a hozzáállásukat egyáltalán nem érheti kritika. Erre a teljesítményre lehet alapozni.

Sérülés miatt csapatkapitányát, Tóth Esztert, válogatott béli kötelezettségei miatt pedig Shafagat Alishanovát volt kénytelen mellőzni Makai Péter a bajnoki címre törő Kaposvár ellen. Komoly hátrány. Ennek megfelelően a találkozó legelején 1-5 is állt az eredményjelzőn. Ám a berényi időkérés meghozta az eredményét és főként Jessica Ventura három remek támadás-befejezésével 7-9-re, majd az önfeláldozó mezőnyvédekezésnek hála 11-13-ra módosult az eredmény. Az akarással cseppet sem volt baj, ám a Somogy megyeiek leütéseivel a játszma második felében egyre kevésbé tudtak mit kezdeni a mieink, így 14-19-re módosult az eredmény. Ezután nem sikerült szorossá tenni a szett végjátékát (18-25).

A második játszmában Ekaterina Silchenkova és Radomszki Boglárka is remekül sáncolt, így minimális jászberényi vezetésnek örülhettünk (3-2). Nem kellett sokat várnunk Jessica Ventura parádés ütemű ejtésére sem (5-5). 8-9 után gyorsan 13-8-ra elhúztak röplabdázóinktól a Somogy megyeiek, mielőtt Borsos Lili eredményes tudott volna lenni. Ebben a játékrészben a Kaposvár elképesztő erejű szélső támadás-befejezéseivel szemben szinte nem volt ellenszer, ám Ekaterina Silchenkova, majd Ivana Bulajic leütése így is elismerésre méltó volt (12-18). Habár a hajrában Jessica Ventura sokadik parádés leütéssel és blokkolással vétette magát észre, ezúttal sem vált izgalmassá a játszma (17-25).

Borsos Lili révén ugyan jól indult számunkra ez a szett, ám nagyon gyorsan tudott váltani a Kaposvár, így 1-4-nél időt kért Makai Péter. Mind védekezésben, mind támadásban több hiba is becsúszott a játékba, így tetemes, hétpontos előnyre tettek szert a somogyiak (3-10). Ekkor szóhoz jutott a jászberényi nevelésű Faragó Fanni. Jessica Venturával szemben a kettes sánc is tehetetlen volt, Radomszki Boglárka szervája szerencsésen megpattant a hálón (7-12). Ivana Bulajic és Jessica Ventura pontjai után Borsos Lili leütésének is szólt a taps, sőt Radomszki Boglárka ismét bebizonyította, hogy nemcsak védekezésben, hanem támadásban is lehet rá számítani (14-17).

Amikor azonban elkezdhettünk volna reménykedni, megrázta magát a Kaposvár, s 14-20-nál már látótávolságon kívülre került tőlünk. Ekkor bizalmat kapott Szerényi Gréta is Makai Pétertől. 18-24-nél már csak a számszerű végeredmény volt kérdéses, ám az is rögvest kiderült (19-25). Jászberény Volleyball Team-1.MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (-18, -17, -19). Jászberény Volleyball Team: Ivana Bulajic, Mészáros Zsófia, Ekaterina Silchenkova, Borsos Lili, Jessica Ventura, Radomszki Boglárka. Liberó: Iga Piatek. Csere: Faragó Fanni, Szerényi Gréta, Tóth J.. Vezetőedző: Makai Péter.

Makai Péter (Jászberény): „Elismerésem a lányoké. Nem szeretek beszélni a nehézségeinkről, de nem számítottunk arra, hogy Tóth Eszter szerdán egy rossz mozdulat után megsérül. Próbáltuk a helyzetet csapaton belül megoldani és határozottan egységesek voltunk a pályán. A Kaposvár csakis azt játszotta, amire számítottunk. Védekezésben kicsit fegyelmezetlenek voltunk. A lehetőségeinkhez mérten vállalható ez a vereség.”

Nem sikerült tehát szettet rabolni a Kaposvár ellen, de ebből az elszántságból igenis erőt lehet meríteni. Legközelebb január 16-án (csütörtökön) a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzését játssza idehaza a Jászberény Volleyball Team, amelynek ellenfele a tavalyi győztes Fatum-Nyíregyháza lesz. Remélhetőleg erre az összecsapásra mind Tóth Eszter, mind pedig Shafagat Alishanova visszatérhet majd a pályára.

fotó: Gémesi Balázs

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?