Mesét hozott a Mikulás

Az idei évben már kilencedik alkalommal készültek az óvodapedagógusok mesejátékkal Mikulás napján. December 6-án pénteken délelőtt a Közösségi Házba hoztak örömet a legkisebbeknek.

Több mint háromszáz apróság várta izgatottan az óvó nénik előadását, amelyben a Mikulás kesztyűje című darabot vitték élőszereplős műsorban színre. A tanulságos kis történet a segítségnyújtásról, az önzetlenségről, és az összefogás erejéről szólt a gyerekeknek érthető formában. A vidám, zenés, dalos mesejátékba énekszóval, párbeszéddel az ovisok is aktívan bekapcsolódtak, lelkesen irányították a nyuszikat kalandjaik során, amelynek végén eljutottak a Télapó házába.

Pallagi Imréné óvónő, az önkormányzat Oktatási, Társadalmi Bizottságának elnöke elmondta, hogy az óvónők munkája mellett a város is hozzájárul a gyerekek megajándékozásához. Az óvodások számára 322 Mikulás-csomagot készítettek össze, melyeket az előadás után maga a Mikulás adott át a kicsiknek.

Az ovisok után az iskolások is megtekintették a darabot.
Szombaton este, a város karácsonyfája mellett a második gyertyagyújtás alkalmával Jászapáti nagyközönsége is részese lehetett a Mikulás kesztyűje kalandjainak, valamint a Muskátli Népdalkör előadásának.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?