Közmeghallgatás 2019

Közmeghallgatásra hívta össze a város lakosságát november 28-án csütörtök estére Farkas Ferenc polgármester.

Első napirendi pontként a városvezető beszámolót tartott az idei év eredményeiről. A sikeres pályázatoknak köszönhetően például egyes közintézményekre napelem került, megújult a piac bejárata, járdákat, kerékpárutakat létesítettek, hogy csak egy néhányat említsünk. Elmondta, jelenleg huszonkét futó pályázata van az önkormányzatnak. Közéjük tartozik például a térfigyelő kamera fejlesztése, új parkolók kialakítása. Legkiemelkedőbb, egyben legdrágább beruházás a strand területén lévő csúszda megépítése lesz majd. Részletesen taglalta a februári ülésen elfogadott költségvetést is.

Koczáné dr. Fehérváry Mária aljegyző asszony a választásokról beszélt, kiemelve az őszi jónak mondható 45.58 százalékos részvételi arányt. Kitért a települési támogatásra, a lakatlan ingatlanokra, és a kóbor ebek problémáira is.

Ezek elhangzása után következhettek a lakosság kérdései. Elsőként Járvás István volt országgyűlési képviselő kért szót, és több észrevétellel is szolgált. Szerinte a kampány ezúttal durvább volt az eddigieknél. Érdeklődött, miért kell egy ekkora városnak két – ráadásul az egyik főállású – alpolgármester, mennyi új munkahely jött létre Jászapátin. A polgármester a kérdéshalmaz után természetesen azonnal reagált. Az alpolgármesterekre a szerencsére elnyert sok pályázat, és az ebből is eredő megnövekedett feladatok miatt, a város még jobb menedzselése érdekében van szükség. Többek között a munkahelyteremtés is állandó készenlétet és feladatot jelent. A másik hosszasabb felszólaló szokás szerint Mihályi György volt. A városban szerinte elmaradtak az útfelújítások, és Borbás Zoltánhoz, mint a JNSZ megyei közgyűlés nemrégiben megválasztott főállású alelnökéhez is intézett kérdést.

A válasz itt sem maradt el sem a polgármester, sem az alelnök részéről. Felsorolták – korábban a lapunkban is megjelent – elkészült és tervezés alatt álló utakat, emlékeztetve a tanácskozás első részében elhangzott konkrétumokra is. További két-három felszólaló tárgyszerű kérdéseit bíztatóan válaszolta meg Farkas Ferenc.

A közmeghallgatás utolsó gondolatait tíz percben Pócs János országgyűlési képviselő osztotta meg a jelenlevőkkel, és ezzel zárult a körülbelül másfél órás esemény.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?